Megnyugtatja az elmét és még a betegségeket is elűzi - Ebből a gyógynövényből tarts otthon!

Több ezer éve használják gyógyításra és az ételek ízesítésére a zsályát. A kellemes illatú gyógynövényt már az ókorban is az örök élet jelképének tartották, nézzük, miért!

Véd a betegségektől

A mediterrán területeken őshonos, de hazánkban is termesztett növény számtalan betegségre jelenthet gyógyírt, kutatások szerint akár az Alzheimer-kór kezelésében is szerepe lehet, de az öregedési folyamatokat is képes lassítani. Alkalmazhatjuk menstruációs panaszok enyhítésére, de fekélyeket is gyógyíthatjuk vele. A meghűléses betegségek és a köhögés remek ellenszere, ráadásul a fertőzések kialakulását is megakadályozza.

Nyugtatóan hat ránk

Az orvosi zsályának nyugtató hatása is van, biztosítja a lelki nyugalmat. Segít abban, hogy tisztábban lássunk és reálisan gondolkodjunk. Frissíti az elmét, valamint javítja a memóriát. Illóolaját használhatjuk meditációk során, hiszen amellett, hogy megnyugtat, még a pozitív gondolkodást is elősegíti. Stresszűző, ráadásul az izmokat is képes ellazítani.

Fotó: paganpages.org

Oldalak

Sztárok
Elsőre nehéz elképzelni Katalinról, hogy Vilmoson kívül más férfi is fel tudja kelteni az érdeklődését, pedig így igaz: a walesi hercegné fejét titkon egy sármos milliárdos csavarta el.
Utazás
Ha azt hitted, december második felében is fogvacogtató hideg és hamisítatlan téli időjárás honol majd Magyarországon, akkor bizony előre ittál a medve bőrére.
Sztárok
A színész-producer az esélytelenek nyugalmával készült a mérkőzésre. Brasch nem is teketóriázott sokat: egy ponton kőkemény támadást indított riválisa ellen, akinek esélye sem volt védekezni.