Rizs: a gasztronómiában jártas szakértők szerint a rizs előmosása elsősorban a szemek felületén megtalálható keményítő, azaz az amilóz eltávolítása miatt szükséges, bizonyos esetekben – például rizottó vagy paella készítésénél – azonban csak enyhe öblítést javasolnak. Persze ott van a higiénia is. Mire a konyhádba elér a rizs, óriási utat tesz meg, így mindenféle kosz és szennyeződés kerülhet rá, amiket nem akarsz majd felszolgálni a tányérodon.
Zöldfűszerek: a friss bazsalikom, petrezselyem és koriander gyakran tartalmaz földmaradványokat, amelyeket el kell távolítani.
Aszalt gyümölcsök: az aszalványok gyakran tartalmaznak tartósítószereket és port, ezért érdemes átmosni őket.
Kagylók és rákok: a tengeri herkentyűk héja gyakran homokkal és egyéb szennyeződésekkel van tele.
Konzerv zöldségek: a konzervben lévő zöldségeket érdemes leöblíteni, hogy eltávolítsuk a felesleges sót és tartósítószereket. A tetejét is mossuk meg, mielőtt felhasználjuk, nehogy onnan kerüljön bele valami az ételbe.
Friss gyümölcsök és zöldségek: az almát, uborkát és egyéb ehető héjú termékeket meg kell mosni, hogy eltávolítsuk a növényvédő szereket, valamint a földmaradványokat.
Fotó: Pinterest - illusztráció
Rizs: a gasztronómiában jártas szakértők szerint a rizs előmosása elsősorban a szemek felületén megtalálható keményítő, azaz az amilóz eltávolítása miatt szükséges, bizonyos esetekben – például rizottó vagy paella készítésénél – azonban csak enyhe öblítést javasolnak. Persze ott van a higiénia is. Mire a konyhádba elér a rizs, óriási utat tesz meg, így mindenféle kosz és szennyeződés kerülhet rá, amiket nem akarsz majd felszolgálni a tányérodon.
Zöldfűszerek: a friss bazsalikom, petrezselyem és koriander gyakran tartalmaz földmaradványokat, amelyeket el kell távolítani.
Aszalt gyümölcsök: az aszalványok gyakran tartalmaznak tartósítószereket és port, ezért érdemes átmosni őket.
Kagylók és rákok: a tengeri herkentyűk héja gyakran homokkal és egyéb szennyeződésekkel van tele.
Konzerv zöldségek: a konzervben lévő zöldségeket érdemes leöblíteni, hogy eltávolítsuk a felesleges sót és tartósítószereket. A tetejét is mossuk meg, mielőtt felhasználjuk, nehogy onnan kerüljön bele valami az ételbe.
Friss gyümölcsök és zöldségek: az almát, uborkát és egyéb ehető héjú termékeket meg kell mosni, hogy eltávolítsuk a növényvédő szereket, valamint a földmaradványokat.