Fertőzésveszélyes megmosni ezeket az élelmiszereket főzés előtt, de akad olyan, amit létfontosságú a csap alá tenni

Olyan világban élünk, amiben legszívesebben mindent megmosna az ember, de vannak olyan élelmiszerek, amiket fertőzésveszélyes a mosogatóban átöblíteni felhasználás előtt.
Akadnak olyan alapanyagok is, amiket kötelező vízzel alaposan átöblíteni
A konyha még akkor is a ház egyik kiemelkedő helyszíne, ha nem főzöl rutinosan. Azonban erre egyre többen kezdenek rákapni, mivel rájöttek, hogy sokat tudnak így spórolni. Amíg kijön az étel, addig előfordulhat, hogy egy egyszerűbb fogást is össze tudsz rakni a semmiből.
Azonban ha nem tartjuk be a megfelelő higiéniai szabályokat, könnyen baktériumok és egyéb kórokozók szaporodhatnak el, amelyek súlyos betegségekhez vezethetnek. Minden főzés előtt és után mossunk kezet szappannal, hogy elkerüljük a baktériumok terjedését. A nyers húsokat és zöldségeket is külön deszkán kell szeletelni, hogy elkerüljük a keresztszennyeződést.
Előfordulhat, hogy a nem megfelelő konyhai higiénia miatt egy családtag megfertőzi a többieket. Például ha valaki nyers hús után nem mos kezet, és utána salátát készít, könnyen szalmonella vagy E. coli fertőzés alakulhat ki. Volt már rá példa, hogy egy anyuka így fertőzte meg a családját.
Azonban nézzük meg, hogy mi a helyzet az alapanyagok megmosásával is, amit sokan elrontanak. Mi az, ami fertőzésveszélyes lesz, ha megmossuk, és mit kell mindenképpen a csap alá tenni! Nos, a galériánkban mindent megmutatunk!

































