A kávé nagyon egészséges, egészen addig, amíg erre az egy dologra odafigyelsz

Nem vagyok nagy kávés, nekem a reggel mindig egy csésze gyógyteával kezdődik. Kávérajongó ismerősöm azonban rengeteg van, így tudom, hogy mindig újabb és újabb okokat keresnek arra, hogy még több kávét ihassanak. A népszerű nedű mellett és ellen is rengeteg érv van; egy új kutatásból most az derült ki, hogy nagyon egészséges italról van szó, kizárólag akkor, ha a fogyasztója egyetlen dolgot szem előtt tart. Lássuk, mi az!

Cukorbetegség és Alzheimer-kór ellen

Az elmúlt évtizedekben bebizonyították, hogy a kávénak rengeteg pozitív egészségügyi hatása van, többek között eredményesen akadályozza meg az Alzheimer-kór kialakulását, de csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség megjelenésének esélyét is. Nemrég a World Health Organization azt is kijelentette, hogy a kávé egyes ráktípusok ellen is védelmet nyújt, például a máj-vagy a méhnyakrák. Arra is rájöttek, hogy a koffeinmentes változat ugyanolyan hatékony, hiszen nincs kapcsolat a koffein és a kávé rákellenes tulajdonsága között.

A legfontosabb mégis az, hogy amikor iszod a kávét, figyelned kell egy bizonyos dologra - ha nem teszed, akkor súlyos károkat okozhatsz a szervezetedben, például megnöveled bizonyos ráktípusok kialakulásának esélyét. Szóval a lényeg: nem mindegy, mennyire forrón kortyolod a kávéd. Ha túl magas a hőmérséklete, akkor károsíthatja a torkod nyálkahártyáját, ami tulajdonképpen előkészíti a terepet a nyelőcső-vagy torokráknak.

A folytatásért lapozz!

Fotó: eatdrinkbetter.com

Oldalak

  • 1
  • 2