Egészség

Soha ne öntsd le a joghurt vagy a tejföl tetején lévő folyadékot: az orvos szerint nagyon rosszat csinálsz azzal, ha mégis így teszel

Sokak szerint a joghurt vagy épp a tejföl, esetleg a kefir tetején felgyülemlett lé azt jelzi, hogy a termék már rossz és nem fogyasztható, a szakember szerint ez azonban egy óriási tévhit.

Az átlátszó folyadék, amit mindenki kiönt, pedig nem kéne

Bizonyára te is találkoztál már a különböző tejtermékeknél azzal a jelenséggel, hogy a tetejükön van egy réteg fehér vagy átlátszó színű folyadék felbontás után, ami nem épp a legétvágygerjesztőbb első látásra. Sokan azt gondolják, hogy ez a joghurt vagy épp a tejföl esetében azt jelzi, hogy a termék már nem fogyasztható, ez azonban messze áll a valóságtól. Vannak olyanok, akik ezt látva az egész doboz joghurtot kidobják a kukába, míg mások csak leöntik róla a furcsa levet, ám Dr. Karan Raj szerint egyiket sem kéne csinálnunk, ugyanis ez a folyadék nyugodt szívvel fogyasztható, egyszerűen csak érdemes összekeverni a tejtermék többi, sűrűbb részével. De vajon mi ez a rejtélyes lé, és miért nem ajánlott kiönteni? Galériánkból megtudhatod!

Ez a folyadék nem más, mint a tejből kicsapódott víz, ami a tárolás során keletkezik a természetes kiválási folyamat során, és sűrűbb állagú termékek esetében gyakrabban fordul elő.
Kattints a további képekért!

Gondoltad volna, hogy van egy olyan népszerű reggeli fogás, amely gyakorlatilag minden egészségügyi problémára valódi gyógyír lehet? Cikkünkből megtudhatod, mit is ajánlott fogyasztanod minél gyakrabban reggelente, hogy elkerüld a napközbeni álmosságot, valamint akár 12 féle rákbetegség kialakulásának kockázatát!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Egészség
Egészség
Bár az ecetes és a citromos víz rendkívül népszerű a diétázók körében, jobb elővigyázatosan és óvatosan fogyasztani ezeket az italokat, ugyanis nagy veszélyeket tartogathatnak egészségünkre nézve.
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.
Lifestyle
Szakértői tippek a fájdalmas napégés enyhítésére és a hámlás megelőzésére.