Minden hazai konyhában ott van ez a csodaszer, ami az influenzát is legyőzi

Sokan nem is gondolnák, hogy mennyire egészséges is a fokhagyma. Most megmutatjuk a jótékony hatásait!

Többet kellene belőle fogyasztani

Valóban vissza kell mennünk a múltba, mert a fokhagyma egy ősi fűszernövény, ami körülbelül ötezer éve velünk van. Ízesítőként sem utolsó, de azért érdemes belőle többet használni, mert rendkívül jótékony hatással van az egészségünkre.

A fokhagyma legfontosabb hatóanyaga az allicin, amely antibakteriális, antivirális, gombaölő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. A hazai konyhákban is elengedhetetlen alapanyag tartalmaz A-, B-, C- és E-vitamint, valamint ásványi anyagokat, mint a kálium, a kalcium, a cink, a réz, a vas és a szelén.

Az eredete Közép-Ázsiára vezethető vissza, ahol a vad változata még ma is megtalálható. Egyiptomban szent növényként tisztelték, és a piramisok építésekor a rabszolgáknak is adtak belőle.

Azonban, hogy milyen hatással van ez az alapanyag az egészségünkre, az a galériánkból kiderül!

A fokhagyma Magyarországra a török hódoltság idején került, és hamarosan elterjedt a termesztése és a fogyasztása. Napjainkban a világ legnagyobb fokhagymatermelője Kína, de Európában is sok országban termesztik.
Kattints a további képekért!

A gyártóknak kicsit jobban át kell gondolniuk, mit tesznek ezekbe a pizzákba.

Leadfotó: Flickr

Oldalak

Sztárok
Ha valaki, hát Jakupcsek Gabriella biztosan tudja, mi a hosszú és sikeres házasság kulcsa. A tévés 25 évvel ezelőtt fogadott örök hűséget második férjének, Kliegl Ádámnak, és kapcsolatuk azóta is...
Lifestyle
A bécsi klasszika kiemelkedő alakja a húszas éveitől fogva folyamatosan hallásproblémákkal küzdött, negyvenes évei alkonyára pedig teljesen megsüketült. A szakértők most a néhai géniusz hajfürtjeit...
Utazás
A ChatGPT felsorolta azon országokat, melyek nekünk, magyaroknak is menedéket biztosítanának, ha újabb világégéssel kellene szembenéznünk.