Gyógyvízzel a meddőség és női problémák ellen - Itthon is elérhető a kezelés!

A harkányi gyógyvíznek országos, sőt, nemzetközi hírneve van. A harkányi gyógyfürdőkórházba nem csak helyiek és pécsiek járnak, de még Oroszországból is érkeznek gyógyulni vágyó fiatalok és idősek egyaránt. A siker az Európában is egyedülálló gyógyvíznek köszönhető. (x)

Új név, változatlan szakértelem és minőség

A város és a kórház életében is jelentős mérföldkő a mai, hiszen a gyógykórház az előző évek kemény munkája után elérkezett a szakmai elismertség első fázisához: mostantól Harkányi Termál Rehabilitációs Centrumként ismerhetjük meg az intézményt. A névváltozás egyben szemléletváltozást is tükröz, a harkányi gyógyvíz erejével megvalósuló rehabilitáció jelentőségét emeli ki. Az avató ünnepségen Dr. Péter Iván, a HTRC főigazgatója kiemelte, a szakmai sikerek mögött hosszú évek kitartó munkája áll, amely az egységben dolgozó orvosok, ápolók és terapeuták napról napra tapasztalt lelkiismeretes hozzáállása nélkül nem jöhetett volna létre.

A fejlődő kórház

Az elmúlt 5 évben zajló innováció eredményeként a Harkányi Gyógyfürdőkórház (immár Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum) jól példázza, hogy a mintegy 2 milliárd forint Európai Uniós és állami támogatásból megvalósított, a szakmai ellátást és a foglalkoztatást érintő bővítéseknek köszönhetően a régió kiemelt turisztikai attrakcióit is tudja szolgálni.

Az ünnepségen országosan elismert szakemberek, valamint képviselők is részt vettek, ahol a szervezők a 190 éves kórház történetéről szóló kiállítást is bemutatták. Ezt a rehabilitációs centrumba betérő vendégek is megtekinthetik és megismerkedhetnek a város és a kórház múltjával. A hivatalos névavató ünnepséget egy két napos szakmai konferencia követi, ahol az ország meghatározó rehabilitációs szaktekintélyei jelennek meg, és tartanak előadásokat a legkülönfélébb témákban, úgy mint kardiológiai rehabilitáció, izombetegek kezelése, robottechnológia alkalmazása vagy éppen a súlyos agysérültek korai rehabilitációjának lehetőségei.

Gyógyvíz a nőgyógyászati problémákra

Sokan nem tudják, de a gyógyvizek különböző összetételük révén számos betegségre nyújtanak gyógyírt. A kénes fürdővíz a legkülönfélébb női problémákra jelenthet megoldást, így például jól kezelhetők gyulladások, a meddőség bizonyos formái, a petefészek működésének rendellenességei, de hormonzavarok esetén is hatásos lehet. Az országban a Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum kiemelkedő helyen áll a meddőség és a nőgyógyászati problémák kezelésében.

Oldalak