Egészség

Nem tudsz tisztán gondolkodni? Egyél ebből a 3 ételből, és egyből szuperül fog funkcionálni az agyműködésed!

Ha kimerít az szellemi munka és már úgy érzed, hogy elfogyott minden kreativitásod, akkor itt az ideje, hogy bevesd ezeket a finomságokat.

Agyserkentésre fel!

Vannak olyan ételek és fűszerek, amelyek nemcsak a karcsúságunkat és az egészségünket segítik elő, hanem még az agyműködésünket is serkentik, amikor úgy érezzük, hogy a végkimerültség állapota kerülget minket. Ha már nem igazán tudsz koncentrálni a tanulásra, vagy éppen a kreativitásod hagyott cserben egy prezentáció kellős közepén, akkor bizony szükség van egy kis tuningra, amit a galériánkban található ételektől meg is kaphatsz. Ezek tudományosan elismert természetes serkentők, ráadásul bárhol beszerezheted őket, de talán 1-2 már alapból ott lapul a spájzban.

A curry fő vegyülete - a kurkuma - a kognitív hanyatlás elleni küzdelem egyik élharcosa. A Stem Cell Research & Therapy kutatása szerint azok, akik havonta legalább egyszer esznek ebből a fűszerből, sokkal jobban teljesítenek a különböző teszteken, sőt az indiai felnőtteknél kisebb az Alzheimer-kór kialakulásának a kockázata is.
Kattints a további képekért!

A szemünk nem csak a lelkünk tükre: színéből még az is egyszerűen megállapítható, hogy milyen betegségekre vagyunk hajlamosak.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Egészség
Sztárok
Katalin hercegné és Vilmos herceg igyekeznek megóvni gyermekeiket a túlzott médiafigyelemtől, olykor-olykor azonban megörvendeztetik a rajongókat egy-egy családi kulisszatitokkal – épp így tett a...
Sztárok
Fél év után újra mutatkozott egy hivatalos királyi rendezvényen Katalin, aki annak ellenére, amin az elmúlt hónapokban keresztül ment, még mindig csodálatosan néz ki.
Sztárok
A 39 éves Cristiano Ronaldo régóta sokkolja a világot azzal, hogy elfelejtett megöregedni. Talán a rajongói által felfedezett szokása egy újabb szépségtrend eredménye vagy valami komolyabb ok állhat...