Egészség

Ez az étel 60%-kal csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát: megéri fogyasztani belőle!

Na persze nem szabad túlzásba vinni ennek az élelmiszernek sem a fogyasztását, hiszen mint tudjuk, a jóból is megárt a sok.

Csak mértékkel!

A tojás egy olyan élelmiszer, amit a legtöbb ember szívesen fogyaszt valamilyen formában: megannyi felhasználási módját ismerjük, készíthetünk belőle rántottát, ehetjük főtten, mustárral és vajjal kikeverve kenhetjük a kenyérre, de isteni tükörtojást is készíthetünk belőle, ahogyan levest vagy éppen tojásos nokedlit is. A fogyni vágyók is nyugodtan fogyaszthatják, emellett számos jótékony hatását is ismerjük a szervezetre nézve: tápértéke a húséval vetekszik, mind fehérje, mind zsírtartalmát tekintve, található benne jelentős mennyiségű A-, B2-, D- és E-vitamin, valamint karotin, így nem meglepő, hogy a szív egészségére is jótékony hatással van. Olyannyira, hogy friss kutatások szerint a tojás rendszeres, de mértékletes fogyasztása akár 60%-kal is csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Galériánkat átlapozva olvashatod a részleteket!

A tojás kevés telített zsírt, ellenben sok omega-3 zsírsavat tartalmaz, ami fontos az agy, a szem és az idegrendszer számára, valamint véd a szívbetegségekkel szemben is. A kutatások szerint ha hetente 1-3 darab tojást fogyasztunk, akár 60%-kal is csökkenthetjük a szív- és érrendszeri betegségek (CVD) kialakulásának kockázatát. Ide sorolható a szívkoszorúér-betegség és a szélütés, a stroke is, melyek rengeteg ember halálát okozzák évente.
Kattints a további képekért!

Szívünk megfelelő működése és egészsége létfontosságú, éppen ezért jobban teszed, ha minden nap odafigyelsz arra, mivel óvhatod és károsíthatod a keringési rendszer központi szervét.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Csak egy káposztát akart a nő az ebédhez, de "belsőségek" is akadtak benne bőven.
Fashion&Beauty
Ha lépést tartasz az éppen aktuális körömtrendekkel, valószínűleg te is láttad Hailey Bieber „cukormázas fánk” körmeit. Miután felrobbantotta az internetet, most új szárnyra kapott a visszafogott...
Home&Design
Hiába vigyázunk gyönyörű fa bútorainkra, előfordulhatnak kisebb-nagyobb karcolások. Ne essünk kétségbe, egy meglepően egyszerű trükkel percek alatt helyrehozhatjuk a hibát.