Egészség

Neked milyen árnyalatú a szemed? Színe elárulja, mely betegségekre vagy hajlamos!

A szemünk nem csak a lelkünk tükre: színéből még az is egyszerűen megállapítható, hogy milyen betegségekre vagyunk hajlamosak.

Vajon rólad mit árul el?

Szemünk színe többet elárul rólunk, mint azt gondolnánk. Szakértők ugyanis megállapították, hogy a szemszínből ki lehet következtetni azt, hogy egyes emberek milyen betegségekre hajlamosak. A különböző árnyalatokért egyébként a génjeink felelősek, és bár a kék szeműek igen érzékenyek, ennek ellenére néhány bőrbetegség rájuk abszolút nem jellemző, ilyen például a vitiligo is. Ami viszont kevésbé jó hír, hogy a melanóma, azaz a bőrrák gyakrabban fordul elő náluk. Érdekes tény, hogy a világosabb szeműek között sokkal többen küzdenek önértékelés problémákkal, ami miatt hajlamosabbak az alkoholproblémákra is. A fekete szeműek ugyanakkor a kék szemű társaikkal ellentétben nem bírják túl jól az alkoholt. A kutatók szerint, a sötét szeműek érzékenyebbek a tudatmódosító szerekre, ezért kisebb mennyiséggel is elérik a kívánt hatást, de ha valakinek fekete vagy sötétbarna a szeme, akkor valószínűleg kevesebbet iszik, mint a világosabb szeműek. A kutatásokból az is kiderült, hogy a nagyon sötét szemű embereknek sokkal magasabb a fájdalomküszöbe, ez különösen a nőkre igaz, amikor a szülésre kerül a sor.

Lapozz, folytatjuk!

Oldalak

Egészség
Sztárok
A múlt század közepének kitűnő hangú énekesnője volt Dinah Washington, akinek tragikusan rövid életbe sokfajta stílus belefért. Az előadónő a dzsessz, a blues, de még a popzene műfajában is...
Fashion&Beauty
Valószínűleg te sem szoktad rendszeresen ellenőrizni sminktermékeid lejárati dátumát – nem vagy egyedül. Nem is gondolnánk viszont, milyen fontos lehet egyes termékek esetében.
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...