Egészség

Ezt edd este, ha nehezen alszol el - 9 étel, ami csodát művel veled

Nehezen tudsz elaludni? Minden reggel úgy ébredsz, mint aki egy percre se hunyta le a szemét? Fogadd meg a tanácsunkat, és gyógyszerek helyett próbálj meg a táplálkozással segíteni magadon. Összeszedtük azokat az ételeket, amiknek rendszeres fogyasztásával legyőzheted az inszomniát.

Dió

A dió remek forrása a triptofánnak; ennek az aminosavnak köszönhető, ha gyorsan alszol el. A triptofán ugyanis hozzájárul a melatonin és a szerotonin termelődéséhez; előbbi az alvási ciklust szabályozza, és hozzájárul a mély szundításhoz, utóbbit örömhormonként is ismerjük. A dió egyébként nemcsak triptofánt, hanem melatonint is tartalmaz, vagyis duplán hatásos altató.

Tonhal

A halak, mint a tonhal, a laposhal és a lazac magas B6-vitamin tartalommal büszkélkedhetnek, ami ahhoz szükséges, hogy a tested melatonint és szerotonint termeljen. B6-vitaminban gazdag még a fokhagyma és a pisztácia.

Méz

A természetes cukor, ami a mézben van, megemeli az inzulinszintet és lehetőséget teremt a triptofánnak arra, hogy könnyebben bejusson az agyba. Egy kiskanállal bekapni lefekvés előtt, esetleg kamillateába keverve is nagyon jó választás.

Fotó: diabeticlivingonline.in

Oldalak

Egészség
Utazás
Messze van, hideg és eljutni is nagyon drága oda. A Déli-sarkra tényleg csak a kiváltságosok mehetnek el az életük során, sőt, az sem adatik meg mindenkinek, hogy egy utasszállító ablakából vessünk...
Lifestyle
Kíváncsi volt rá, milyen lehet, de a jelek szerint ez az egy alkalom elég is volt neki belőle.
Sztárok
Kalocsay Miklós nemcsak a szakmában, hanem a magánéletben is sikeresnek mondhatta magát, a sors azonban végül nem olyan jövőt szánt neki, mint amilyet elképzelt magának.