Ezért kellene enned minden áldott nap hámozatlan zöldségeket és gyümölcsöket

Hidd el, ezek csodákat tehetnek az egészségeddel!

Fiókba a késekkel

Amikor zöldséget vagy gyümölcsöt veszünk, akkor az az első, hogy megmossuk és megpucoljuk őket, ám arra nem gondolunk, hogy ezzel óriási hibát követünk el. Kétségtelen, hogy a fogyasztásuk csodákat tehet az egészségünkkel, de még előnyösebbek, ha héjjal együtt fogyasztjuk őket. A növények 'bőre' tele van antioxidánsokkal és rostokkal, amelyek segíthetnek csökkenteni az éhségérzetet, mi több hosszabb ideig telítik el a gyomrunkat. Lapozd fel galériánkat, és elárujuk, hogy miket ne pucolj meg semmiképp!

A gyomrunk mikroflórájában élő jó baktériumok rostokkal táplálkoznak és zsírsavakat termelnek, fokozva a jóllakottság érzését, ezért különösen fontos a zöldségek és gyümölcsök héjának a fogyasztása.
Kattints a további képekért!

Természetes antioxidáns, gyulladáscsökkentő, ráadásul még a másnaposságot is könnyen legyűri.

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!