Ez a korosztály a legvédettebb a koronavírussal szemben

A New York-i kutatók meglepő eredményre jutottak.

A csecsemők ellenállóbbak mint gondolták

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos WHO adatokból kiderül, hogy koronavírus-járvány nem minden korosztályt érint ugyanolyan súlyossággal. Kitűnik, hogy az idősek, különösen a betegeskedők a legvédtelenebbek a vírussal szemben. A New York-i Presbiteriánus Kórház kutatói most csecsemők eseteit vizsgálták: 101 olyan gyermek egészségi állapotát követték nyomon, akik koronavírusos édesanyától születtek március 13. és április 24. között két New York-i kórházban – olvasható a Science Daily című tudományos hírportálon.

A koronavírusos édesanyákat magánszobákban helyezték el, az újszülöttek az anyjuk ágyától csaknem két méterre elhelyezett, biztonsági bölcsőben pihentek. Szoptatás közben az anyák maszkot viseltek és előzőleg a kezüket, valamint a mellüket is szappannal és vízzel megtisztították.

„A pandémia alatt is ugyanúgy csináltuk a dolgokat, ahogy előtte, hogy segítsük az édesanya és a gyermek közötti kötődés kialakulását és az egészséges csecsemők fejlődését, miközben bevezettünk néhány plusz intézkedést a vírusnak való kitettség minimalizálására” – mondta Cynthia Gyamfi-Bannerman, a tanulmány egyik szerzője.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!