Ezeket a zöldségeket ne hámozd meg:
- burgonya - C-vitamin, B6 vitamin, vas, magnézium, valamint kalcium tartalma jelentős.
- uborka - sok vas, rost, K-vitamin és kálium található a héjában.
- padlizsán - tele van antioxidánsokkal, megköti a szabad gyököket, csökkenti a rák kialakulásának kockázatát
- sárgarépa - Rengeteg kálium, magnézium, A-, C-, és B6-vitamin található benne.
Fotó: 123RF
Ezeket a zöldségeket ne hámozd meg:
- burgonya - C-vitamin, B6 vitamin, vas, magnézium, valamint kalcium tartalma jelentős.
- uborka - sok vas, rost, K-vitamin és kálium található a héjában.
- padlizsán - tele van antioxidánsokkal, megköti a szabad gyököket, csökkenti a rák kialakulásának kockázatát
- sárgarépa - Rengeteg kálium, magnézium, A-, C-, és B6-vitamin található benne.