Bónusz, hogy ráadásul még segíthetnek megelőzni is néhány komoly és veszélyes betegséget, például a daganatokat és az Alzheimer-kórt. Az alábbi gyümölcsöket semmiképp ne pucold meg:
- narancs - a kutatások szerint kétszer magasabb a héjával fogyasztva a C-vitamin tartalma
- kivi - nyugtatja az emésztőrendszer és tele van antioxidánsokkal, C-vitaminnal
- banán - Azt mondják, hogy ez a gyümölcs legegészségesebb része, aki pedig nem szereti nyersen, annak azt ajánlják, hogy tegye 10 percig forró vízbe. A banán héja csökkenti a koleszterinszintet, ezzel pedig megelőzi a szív- és érrendszeri problémák kialakulásának kockázatát.
Fotó: 123RF
Bónusz, hogy ráadásul még segíthetnek megelőzni is néhány komoly és veszélyes betegséget, például a daganatokat és az Alzheimer-kórt. Az alábbi gyümölcsöket semmiképp ne pucold meg:
- narancs - a kutatások szerint kétszer magasabb a héjával fogyasztva a C-vitamin tartalma
- kivi - nyugtatja az emésztőrendszer és tele van antioxidánsokkal, C-vitaminnal
- banán - Azt mondják, hogy ez a gyümölcs legegészségesebb része, aki pedig nem szereti nyersen, annak azt ajánlják, hogy tegye 10 percig forró vízbe. A banán héja csökkenti a koleszterinszintet, ezzel pedig megelőzi a szív- és érrendszeri problémák kialakulásának kockázatát.