Egészséges és még fogyaszt is! - A káposztaleves

A leves egészségünk megőrzésének egyik leghatásosabb fegyvere. Az őszi hidegben nincs is jobb egy forró levesnél, ami átmelegíti a testedet, laktat, mégsem hizlal és még egészséges is. Sokan nem is tudják, hogy mennyire hasznos, pedig a leves beindítja a vérkeringést, serkenti az anyagcserét, valamint tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
 

A leves jótékony hatásai
Ha kételkedünk ebben, gondoljunk csak arra, hogy mennyi mindent főzünk bele egy jó húslevesbe vagy zöldséglevesbe. Bár a beletett borsó, répa, zeller, hagyma és egyéb összetevők elvesztik ropogós állagukat, a bennük lévő tápanyagok és vitaminok belefőnek az lébe.
 
Nem véletlen, hogy az orvosok a betegeknek sok pihenést, teát és egy jó húslevest ajánlanak. A folyadék sokkal gyorsabban szívódik fel a szervezetünkben, mint a szilárd táplálék, azonban sokkal jobban laktat is, mivel eltelíti a gyomrot. A meleg leves fokozza a vérkeringést és beindítja az anyagcsere-folyamatokat is, ami nagy segítséget nyújt abban, hogy a szervezetünkből kiűzzük a méreganyagokat.
 
 
A káposztaleves
A savanyú káposzta amellett, hogy tele van C-vitaminnal – amire a hideg őszi és téli hónapokban fokozottan szüksége van a testünknek –, az egyik legoptimálisabb fogyasztószer. Hatékonyságának oka, hogy úgynevezett nullkalóriás étel, mivel elfogyasztása és megemésztése több kalóriát éget el, mint amennyi a káposztában megtalálható. Nemcsak feltölti a szervezetedet vitaminokkal, hanem ki is pucolja a testedben lerakódott méreganyagokat, ezért ha ésszel csinálod a fagyos időkben is kicsattansz majd az egészségtől! Fontos, hogy a káposztán alapuló káposztaleves-diétát maximum egy-két hétig ajánlott tartani, mert ezt követően már csak felesleges tápanyagmegvonás lenne!
 
 
Káposztaleves hozzávalói és elkészítése:
 
·         egy nagy fej káposzta apróra vágva
·         hat fej vöröshagyma
·         1 vagy 2 kis konzerv paradicsompüré
·         2 zöldpaprika
·         2 sárgarépa
·         2 zellergumó
·         leveskocka
·         petrezselyem apróra vágva
 
Az elkészítése nem túl nehéz. A hozzávalókat apróra vágjuk, majd felöntjük vízzel. Ezt követően hirtelen felforraljuk, majd körülbelül fél órán át főzzük.
 

Oldalak

Utazás
Úgy tűnik, havazni fog Mikulás napján, ám korántsem biztos, hogy ettől mindenki el lesz ragadtatva.
Home&Design
A szakemberek nem javasolják, hogy télen a lakásban teregess, ez ugyanis nemcsak penészesedéshez, de nem várt egészségügyi problémákhoz is vezethet.
Lifestyle
A háromgyermekes anyuka története letarolta a világot, hiszen ő volt az egyik első nő, aki arra kérte a plasztikai sebészt, hogy operáljon belőle sussexi ex-hercegnét. A végeredmény megosztó lett.