5 ok, ami akadályozhat a fogyásban – Ezekre biztos nem gondoltál

Találd meg a lehetséges rejtett okot, amely megfoszt álmaid alakjától!

Már bevetettél minden trükköt...

Kipróbáltad már az összes lehetséges diétát, megvontál magadtól szinte minden szénhidrátot, zsírmentesen étkeztél és búcsút intettél a cukros finomságoknak is? Mindemellett rendszeresen mozogsz, mégis jóformán egy dekát sem sikerült fogynod? Ezek szerint valami még sem stimmel… ebben a cikkben rávilágítunk arra, mi okozhatja a súlycsökkenés elmaradását.

1. Elkülöníted a fehérjéket és szénhidrátokat

Egyes diéta rajongók biztosak abban, hogy el kell különíteni a fehérjéket és a szénhidrátot. Pedig a nyombél a gyomor és a vékonybél közötti szakasz, tökéletesen megemészti a proteineket, a szénhidrátot és a zsírokat is.

Tehát az a teendőd, hogy elfelejted azt a módszert, hogy csak fehérjéket vagy csak szénhidrátot eszel. Máskülönben az emésztőrendszered nem fog megfelelően működni, és csak a gyomorproblémákat fog okozni a testsúlycsökkenés helyett.

2. Nem használsz kést, amikor eszel

Az agyunknak körülbelül 20 perc kell ahhoz, hogy rájöjjön, valamit ettünk, és felmérhesse, hogy a gyomrunk mennyire van tele. De sokszor túl sok ételt fogyasztunk a 20 perc alatt, így az az agyunk nem tudja időben jelezni a túlfogyasztást.

Mi a teendő? Vágj minden ételt apró darabokra, és használj kést. Lehet, hogy az étkezési folyamat lassabb lesz, de növeli az emésztést. Másfelől, úgy tűnhet számodra, hogy többet ettél, mint amennyit valójában elfogyasztottál.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!