Egészség

5 ok, ami akadályozhat a fogyásban – Ezekre biztos nem gondoltál

Találd meg a lehetséges rejtett okot, amely megfoszt álmaid alakjától!

Már bevetettél minden trükköt...

Kipróbáltad már az összes lehetséges diétát, megvontál magadtól szinte minden szénhidrátot, zsírmentesen étkeztél és búcsút intettél a cukros finomságoknak is? Mindemellett rendszeresen mozogsz, mégis jóformán egy dekát sem sikerült fogynod? Ezek szerint valami még sem stimmel… ebben a cikkben rávilágítunk arra, mi okozhatja a súlycsökkenés elmaradását.

1. Elkülöníted a fehérjéket és szénhidrátokat

Egyes diéta rajongók biztosak abban, hogy el kell különíteni a fehérjéket és a szénhidrátot. Pedig a nyombél a gyomor és a vékonybél közötti szakasz, tökéletesen megemészti a proteineket, a szénhidrátot és a zsírokat is.

Tehát az a teendőd, hogy elfelejted azt a módszert, hogy csak fehérjéket vagy csak szénhidrátot eszel. Máskülönben az emésztőrendszered nem fog megfelelően működni, és csak a gyomorproblémákat fog okozni a testsúlycsökkenés helyett.

2. Nem használsz kést, amikor eszel

Az agyunknak körülbelül 20 perc kell ahhoz, hogy rájöjjön, valamit ettünk, és felmérhesse, hogy a gyomrunk mennyire van tele. De sokszor túl sok ételt fogyasztunk a 20 perc alatt, így az az agyunk nem tudja időben jelezni a túlfogyasztást.

Mi a teendő? Vágj minden ételt apró darabokra, és használj kést. Lehet, hogy az étkezési folyamat lassabb lesz, de növeli az emésztést. Másfelől, úgy tűnhet számodra, hogy többet ettél, mint amennyit valójában elfogyasztottál.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Vasárnap a 89 éves, világhírű olasz divattervező, Giorgio Armani nem mindennapi showja zárta a milánói divathetet, aki egy mesebeli téli kertet álmodott meg a 2024-es őszi-téli kollekciójában.
Lifestyle
Milliók döbbennek meg a friss internetes bejegyzések és hírek kapcsán - azt mondják, fogalmuk sem volt erről. Az egyik márka telefonjai ugyanis egy titkos mikrofonnal vannak ellátva.
Lifestyle
Már egy kis adag is halálos lehet belőle, hiszen ötezerszer erősebb a heroinnál. Az elefántdrog már Európában van.