A terhesség alatt a csicseriborsó fogyasztása különösen fontos lehet a folsav- és vasbevitel szempontjából, amelyek létfontosságúak az anya és a magzat egészségének megőrzése érdekében. A csicseriborsó gazdag forrása a folsavnak, mely elengedhetetlen a magzat egészséges fejlődéséhez. A folsav hiánya a terhesség alatt növelheti a magzati idegrendszeri rendellenességek kockázatát. Ezenkívül a csicseriborsóban található vas is rendkívül fontos a terhes nők számára, mivel szerepet játszik a vörösvérsejtek képződésében és az oxigén szállításában a szervezetben. A vas hiánya a terhesség alatt növelheti a vérszegénység kockázatát, ami negatívan befolyásolhatja mind az anya, mind a magzat egészségét. Emellett a csicseriborsóban található különféle vitaminok, például a B-vitaminok és a C-vitamin is fontosak lehetnek a terhes nők számára, mivel támogatják az immunrendszer működését és az egészséges sejtképződést.
4/6
Fotó: Pinterest
Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Terhesség alatt is nagyszerű választás
A terhesség alatt a csicseriborsó fogyasztása különösen fontos lehet a folsav- és vasbevitel szempontjából, amelyek létfontosságúak az anya és a magzat egészségének megőrzése érdekében. A csicseriborsó gazdag forrása a folsavnak, mely elengedhetetlen a magzat egészséges fejlődéséhez. A folsav hiánya a terhesség alatt növelheti a magzati idegrendszeri rendellenességek kockázatát. Ezenkívül a csicseriborsóban található vas is rendkívül fontos a terhes nők számára, mivel szerepet játszik a vörösvérsejtek képződésében és az oxigén szállításában a szervezetben. A vas hiánya a terhesség alatt növelheti a vérszegénység kockázatát, ami negatívan befolyásolhatja mind az anya, mind a magzat egészségét. Emellett a csicseriborsóban található különféle vitaminok, például a B-vitaminok és a C-vitamin is fontosak lehetnek a terhes nők számára, mivel támogatják az immunrendszer működését és az egészséges sejtképződést.