Fejlesztenéd az állóképességedet? Az edző szerint ez a tuti módszer

Előző cikkünkben bemutattuk neked a capoeira aerobikot, ami remekül ötvözi a táncot és az edzést. Szakértőnk, Czanik Balázs capoeira aerobik edző, életmód tanácsadó folytatja a mozgás előnyeinek taglalását.

Az aerobik fejleszti az állóképességed

Megjelent Czanik Balázs első könyve!

Szeretnél egészségesen étkezni és rendszeresen sportolni, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Czanik Balázs első könyve, a B-fit - Minden, ami mozgás hasznos tanácsokkal, gyakorlatokkal segít elérni a céljaidat. Részletekért kattints ide!

Az aerobik tökéletes arra, hogy megszerezd, megőrizd vagy fejleszd a kondíciód, átéld alakod változásának örömét. Az imént a kondíció szót használtam, ami tulajdonképpen erőnlétet jelent: az edzettség fizikai, pszichikai összetevőjét. Feltételt, melyre a teljesítmény növeléséhez szükség van. A kondicionális képességek olyan testi képességek, melyek nélkül a szervezet teljesítményének növelése (állóképesség, erő, gyorsaság) elképzelhetetlen.

Megnövekedett oxigénmennyiség

A fizikai terhelés fokozott oxigén igényt jelent a szervezet számára, az izomrendszer felől. Hogy a szervezet képes legyen biztosítani a megnövekedett oxigénmennyiséget, rendszeres edzésekre van szükség. Ennek hatására a mozgatórendszer, a szív- és vérkeringési rendszer, illetve a légzőrendszer is nagyobb teljesítményre lesz képes. Az edzettség tulajdonképpen nem más, mint a szervezet alkalmazkodási mechanizmusainak összessége.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: mihaelamurgu.com

Oldalak

  • 1
  • 2