Ilyen egyszerűen ki lehet védeni a bőrrákot? A bőrgyógyászok szerint csak 7 szabályt kell betartanod

A nyár együtt jár a napfénnyel, ami annak ellenére, hogy tele van jótékony D-vitaminnal, rengeteg veszélyt is rejt: ha nem védekezel megfelelően, akkor a bőrrák kialakulását kockáztatod. Szerencsére pár egyszerű szabály betartásával nem kell aggódnod a jövő miatt - mutatjuk két bőrgyógyász, Dr. Neetu Nirdosh és Dr. Stefanie Williams „hétparancsolatát”, ami segít abban, mire kell a legjobban figyelned!

1. Használj bőrradírt

Kétszer egy héten mindenképpen radírozd le a testedről az elhalt réteget, mert ha ezt megteszed, a bőröd felfrissül, a krémek, szérumok és más termékek pedig sokkal mélyebben tudnak hatni, sokkal jobban be tudnak szívódni. Enélkül hiába viszel fel bármilyen fényvédőt, olyan, mintha semmit sem csináltál volna. Ha úgy érzed, a heti kétszeri kezelés irritációt okoz, akkor a heti egyszeri átdörzsölés is elég lehet.

2. Krém helyett válassz gélt

Ahogy az idő melegszik, úgy kell átváltanod a krém állagú hidratálóról a gél vagy tonik állagúra, mert így nem fognak eldugulni a pórusaid - a bőröd sokkal könnyebben lélegzik majd alatta, és könnyebben szívja be, amit be kell. Ha zsíros, olajos a bőröd, akkor megpróbálkozhatsz hab állagú termékekkel is. Nyáron mindenképpen figyelj arra, hogy minden este alaposan megmosd az arcod; mivel több időt töltesz kint, a szabadban, ezért több szennyeződés is lerakódhat a bőrödön, ami fokozza az öregedést.

3. Ne feledkezz meg a fényvédőről

Mielőtt reggel kisminkelnéd magad, kend be vékonyan a bőrödet fényvédő krémmel, ami legalább 30 faktoros. Ha tudod, hogy aznap sokat leszel a szabadban, akkor érdemes két óránként újra felvinni a krémet, hogy a pajzson soha ne keletkezhessen rés.

Fotó: honestlyhealthyfood.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!