Antioxidánsokban gazdag és jót tesz a bőrnek - Ez az aprócska mag igazi csodaszer

A szőlő magja, bármennyire kicsi és bármilyen feleslegesnek is gondolnánk, nagyon is fontos az egészségünk szempontjából. A belőle készült kivonat valódi csodát tesz a szervezetünkkel. Nézzük, mit jelent ez pontosan!

Tele van antioxidánssal

A vörös szőlő és magjának kivonata tele van antioxidánssal, E-vitaminnal és flavonoidokkal. Ezek a tápanyagok együttesen védik meg a sejteket az oxidatív stressztől. Ez azért is fontos, mert az oxidatív stressz krónikus betegségeket, rákot és szívbetegséget okozhat, ráadásul gyorsítja a bőröregedést is.

Védi a vénákat

A szőlőmag kivonata jót tesz az ereknek, és csökkenti a trombózis kialakulásának esélyét, amelyet akár az ülő és mozgásszegény életmód is kiválthat. Erősíti a vénákat és elősegíti a vér áramlását, tápanyagai pedig a visszér ellen is megoldást jelenthetnek. A szőlőmag kivonata továbbá csökkenti a vérnyomást, amely jótékonyan hat az ereinkre is.

Fotó: gbtimes.com

Oldalak

Sztárok
Vádat emeltek Donald Trump volt amerikai elnök ellen, amiért minősített iratokat tárolt otthonában. Ezt maga a politikus jelentette be csütörtökön. A volt elnök közlését megerősítette ügyvédje, Alina...
Fashion&Beauty
Nem véletlenül imádjuk kislányként a különféle játékbabákat, hiszen elképesztően gyönyörűek. Éppen ezért nem meglepő, hogy több sminktrend ihletéül szolgáltak már, legújabban a "babaszempillák"...
Sztárok