Antioxidánsokban gazdag és jót tesz a bőrnek - Ez az aprócska mag igazi csodaszer

A szőlő magja, bármennyire kicsi és bármilyen feleslegesnek is gondolnánk, nagyon is fontos az egészségünk szempontjából. A belőle készült kivonat valódi csodát tesz a szervezetünkkel. Nézzük, mit jelent ez pontosan!

Tele van antioxidánssal

A vörös szőlő és magjának kivonata tele van antioxidánssal, E-vitaminnal és flavonoidokkal. Ezek a tápanyagok együttesen védik meg a sejteket az oxidatív stressztől. Ez azért is fontos, mert az oxidatív stressz krónikus betegségeket, rákot és szívbetegséget okozhat, ráadásul gyorsítja a bőröregedést is.

Védi a vénákat

A szőlőmag kivonata jót tesz az ereknek, és csökkenti a trombózis kialakulásának esélyét, amelyet akár az ülő és mozgásszegény életmód is kiválthat. Erősíti a vénákat és elősegíti a vér áramlását, tápanyagai pedig a visszér ellen is megoldást jelenthetnek. A szőlőmag kivonata továbbá csökkenti a vérnyomást, amely jótékonyan hat az ereinkre is.

Fotó: gbtimes.com

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Rengeteg bizarr dologról számolnak be azok, akik Magyarországon megpróbálják visszaváltani a műanyag palackokat. Inkább katasztrofálisan indul ez az egész, mint gördülékenyen.
Home&Design
Nincs megállás, és még több pokoli nap vár ránk sajnos az időjárás előrejelzés szerint. Nehéz meglenni klíma nélkül, de figyelnünk kell arra is, hogy ez az időszak ne dobja meg nagyon a...
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...