Egészség

Ha nehezen alszol el este, muszáj kipróbálnod a "15 perces szabályt": Minden problémádat megoldja majd

Legtöbbünknek előfordult már, hogy nehezen aludtunk el. Tudjuk, hogy fáradtak vagyunk, és a testünk pihenésért kiált, de az agyunk valamilyen oknál fogva nem kapcsol ki, és nem engedi, hogy elszundítsunk.

Van rá tökéletes megoldás

Legközelebb, amikor álmatlanul forgolódva keresed a tökéletes alvópózt az ágyban, próbáld ki a negyedórás alvási szabályt.

Az Egyesült Királyságban alváskutatók által kitalált negyedórás szabály szerint, ha az ágyban töltött 15 perc után még mindig nehezen tudsz elaludni, akkor kelj fel, és csak akkor feküdj vissza az ágyba, ha úgy érzed, hogy az elalvás küszöbön állsz. Van azonban egy fontos kikötés: ne nézs az órát, és ne várj pontosan 15 percet, hanem próbáld meg nagyjából megbecsülni, mennyi idő telt el. És bár a negyedórás szabály egy könnyen megjegyezhető trükk, ez nem egy szigorúan meghatározott szám.
Kattints a további képekért!

Forrás: Purewow Fotó: 123rf

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Egészség
Sztárok
Kevesen tudják, hogy a Marvel-filmek szépségének, a 39 éves Scarlett Johanssonnak van egy ikertestvére, aki nemcsak szívdöglesztően fest, hanem igazi jótét lélek is.
Home&Design
Ha szeretnénk, hogy otthonunk vibráló és élettel teli legyen, bátran próbáljuk ki ezt a stílust. Ne féljünk kísérletezni, és alkossunk egy olyan teret, amely igazán minket tükröz.
Fashion&Beauty
Ha valaha is elgondolkoztál már azon, miért van a legtöbb baseball sapka tetején egy kis gomb, akkor a legjobb helyen jársz, hogy megtudd a választ!