A legkülönlegesebb szilveszteri és újévi ételek - Ezt eszik a Föld különböző országaiban

Az újévben szerte a világon mindenki olyan ételeket fogyaszt, amelyektől szerencsét vár az elkövetkezendő 365 napban. Míg egyes országok tésztát, mások húst, halat vagy gyümölcsöt esznek. Szinte mindegyik harapnivalóból a jólét, a boldogság és az egészség reményében falatoznak.

Újévi menü a világban

Függetlenül attól, hogy mennyire vagyunk babonásak, jó tudni, hogy egyes országok milyen étellel várják és ünneplik az újévet. Ha nem vagyunk szerencsés típusok, legalább lakjunk jól!

Japán – Toshikoshi soba tésztaleves

Japánban soba tésztalevest szürcsölnek az újévben. Az egészséges, hosszú hajdinatészta szimbolizálja a hosszú életet. A soba tészta gluténmentes, és könnyebb vágni, mint más tésztafélét. A hiedelem úgy tartja, hogy a soba tészta fogyasztása megtöri az előző év szerencsétlenségeit, és meghozza a szerencsét. Különösen figyelni kell arra is, hogy el kell fogynia éjfél előtt, 11:59-ig, mert különben nem hozza meg a várt jó szerencsét.

  • Hozzávalók: konbu, sötét szójaszósz, rizsbor, cukor, száraz hajdina tészta, kamaboko (hal süti), zöldhagyma, citrom
  • Kalóriatartalom: 169Kcal / adag
  • Zsír: 11g

Németország – Sauerkraut - Savanyú káposzta

A németek savanyú káposztát fogyasztanak, hogy gazdagságot és minden jót hozzon az új esztendőre. Az a szólás járja, hogy „Olyan boldogok és gazdagok legyünk, mint amennyi káposzta van lábasban”. A hosszúra vágott káposztacsíkok szimbolizálják a hosszú életet.

  • Kalóriatartalom: 19 Kcal / 100g.
  • Zsír: 0g

Spanyolország – Szőlő

Amikor éjfélt üt az óra, a spanyol emberek 12 szem szőlőt esznek minden egyes harangszóra, ez a 12 hónapot szimbolizálja, hogy szerencséjük legyen egész évben.

  • Kalóriatartalom: 36 Kcal / 12 szőlőszem

Olaszország – Cotechino con Lenticchie

Éjjel, amikor eljön az idő, feltálalják az Emillia – Romagnából származó cotechino szeletelt kolbászt lencsével. Az olaszok úgy tartják, hogy ez az étel szimbolizálja a jólétet és a jó szerencsét. Minél több lencsét eszünk, annál gazdagabbak leszünk. Legalábbis az ő elméletük szerint.

  • Hozzávalók: cotechino, hagyma, babérlevél, feketebors, zöld lencse, olíva olaj, kakukkfű, petrezselyem, fokhagyma, répa, só
  • Kalóriatartalom: 540 Kcal / adag
  • Zsír: 21,33g

Fotók: bonappetit.com, skh.com, npr.com, abbabbafood.com

Oldalak

Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!