A legkülönlegesebb szilveszteri és újévi ételek - Ezt eszik a Föld különböző országaiban

Az újévben szerte a világon mindenki olyan ételeket fogyaszt, amelyektől szerencsét vár az elkövetkezendő 365 napban. Míg egyes országok tésztát, mások húst, halat vagy gyümölcsöt esznek. Szinte mindegyik harapnivalóból a jólét, a boldogság és az egészség reményében falatoznak.

Újévi menü a világban

Függetlenül attól, hogy mennyire vagyunk babonásak, jó tudni, hogy egyes országok milyen étellel várják és ünneplik az újévet. Ha nem vagyunk szerencsés típusok, legalább lakjunk jól!

Japán – Toshikoshi soba tésztaleves

Japánban soba tésztalevest szürcsölnek az újévben. Az egészséges, hosszú hajdinatészta szimbolizálja a hosszú életet. A soba tészta gluténmentes, és könnyebb vágni, mint más tésztafélét. A hiedelem úgy tartja, hogy a soba tészta fogyasztása megtöri az előző év szerencsétlenségeit, és meghozza a szerencsét. Különösen figyelni kell arra is, hogy el kell fogynia éjfél előtt, 11:59-ig, mert különben nem hozza meg a várt jó szerencsét.

  • Hozzávalók: konbu, sötét szójaszósz, rizsbor, cukor, száraz hajdina tészta, kamaboko (hal süti), zöldhagyma, citrom
  • Kalóriatartalom: 169Kcal / adag
  • Zsír: 11g

Németország – Sauerkraut - Savanyú káposzta

A németek savanyú káposztát fogyasztanak, hogy gazdagságot és minden jót hozzon az új esztendőre. Az a szólás járja, hogy „Olyan boldogok és gazdagok legyünk, mint amennyi káposzta van lábasban”. A hosszúra vágott káposztacsíkok szimbolizálják a hosszú életet.

  • Kalóriatartalom: 19 Kcal / 100g.
  • Zsír: 0g

Spanyolország – Szőlő

Amikor éjfélt üt az óra, a spanyol emberek 12 szem szőlőt esznek minden egyes harangszóra, ez a 12 hónapot szimbolizálja, hogy szerencséjük legyen egész évben.

  • Kalóriatartalom: 36 Kcal / 12 szőlőszem

Olaszország – Cotechino con Lenticchie

Éjjel, amikor eljön az idő, feltálalják az Emillia – Romagnából származó cotechino szeletelt kolbászt lencsével. Az olaszok úgy tartják, hogy ez az étel szimbolizálja a jólétet és a jó szerencsét. Minél több lencsét eszünk, annál gazdagabbak leszünk. Legalábbis az ő elméletük szerint.

  • Hozzávalók: cotechino, hagyma, babérlevél, feketebors, zöld lencse, olíva olaj, kakukkfű, petrezselyem, fokhagyma, répa, só
  • Kalóriatartalom: 540 Kcal / adag
  • Zsír: 21,33g

Fotók: bonappetit.com, skh.com, npr.com, abbabbafood.com

Oldalak

Lifestyle
Március 18-án indul a TV2 új párkapcsolati reality műsora, a Házasság első látásra. A műsor a párkeresés egy új dimenzióját nyitja meg azoknak a magányos szíveknek, akik a tudományt hívják segítségül...
Fashion&Beauty
A Gucci 2024-es őszi-téli kollekciójában, az olasz divatház kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a stílusos áttetsző ruhák mellett egy kristályokba és csillogó flitterekbe öltözött valóságot álmodott...
Lifestyle