A legjobb ételek napégés ellen - Ezekkel turbózd fel a szervezeted napozás előtt

A napégést megelőzhetjük, ha olyan egészséges ételeket fogyasztunk a nyári időszakban, amelyek védelmet nyújtanak a káros UV-sugarak ellen. Nézzük, melyeket érdemes választani!

1. Olajos halak

Az olajos halak, úgymint a makréla, a szardella vagy éppen a lazac mind-mind gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkeznek - köszönhetően magas omega-3 tartalmuknak. Kutatások bizonyították, hogy az omega-3 védi a sejteket a napsütés okozta károsodás ellen. Ha szeretnénk elkerülni a napégést, hetente legalább két alkalommal fogyasszunk halételeket.

2. Paradicsom, paprika, édesburgonya

A likopintartalmú zöldségek, mint például a paradicsom vagy a paprika fogyasztása bizonyítottan védelmet nyújt az UV-sugarak okozta bőrirritáció és bőrpír ellen. Az édesburgonyában lévő béta-karotin pedig a napégés okozta kellemetlenségeket képes enyhíteni.

3. Friss fűszernövények, leveles zöldségek

Az olyan fűszernövények, mint például a petrezselyem, a zsálya vagy éppen a bazsalikom tele vannak antioxidánsokkal, amelyek kiváló védelmet nyújtanak napégés ellen, ráadásul óvnak a szabad gyökök okozta károsodástól és megszüntetik a korai öregedés jeleit. Minél többet fogyasztunk belőlük, az eredmény annál hatásosabb.

Fotó: ayay.co.uk

Oldalak

Sztárok
Krisztusi korba lépett hazánk egyik leghíresebb koncertzenekara, akiket a Budapest Park nyitó sajtótájékoztatóján kérdeztünk az évek óta töretlen népszerűségük titkáról és közelgő terveikről.
Lifestyle
Az anyaság csodálatos utazás, amelyről a közbeszédben az elmúlt évtizedekben szinte csak pozitív véleményt illett megfogalmazni. Szerencsére ma már nem így van; beszélhetünk és kell is beszélnünk...
Lifestyle
Van egy három összetevős házi csodaszer, amely segítségével örökre búcsút inthetsz a konyhádban ólálkodó muslicáktól és legyektől.