10+1 tuti tipp a nyári ételmérgezés ellen

A nagy kánikulának köszönhetően nyáron nagyon gyakoriak a különböző ételmérgezések és fertőzések, melyek néhány egyszerű higiéniai szabály betartásával könnyedén elkerülhetőek. Íme néhány tuti tipp, hogy semmi ne állhasson a gondtalan nyaralás útjába.

1. Tejtermékek

A tej- és tejtermékek a harminc fokos hőségben akár néhány óra alatt is megsavanyodnak, könnyen fertőzések forrásaivá válnak, ezért mindig körültekintően tároljuk őket és figyeljünk oda a szavatossági időre.

2. Szemét

Kánikulában nem feltétlenül kell megvárnunk, amíg megtelik a konyhai szemetes, főleg gyorsan romló hulladékok esetében ajánlott a szemetest minél gyakrabban üríteni.

3. Rendszerezés

A hűtőszekrényben is érdemes rendszerezni a különböző élelmiszereket, különösen a nyers húsokat, zöldségeket és gyümölcsöket kell alaposan becsomagolva elkülöníteni és megmosni, mielőtt hűtőbe kerülve érintkeznek a többi étellel.

Fotó: dhcla.com

Oldalak