Bed&Love

Egyre több pár alkalmazza a skandináv módszert az ágyban - brutális, de hatásos

A skandinávok ismét megcsinálták – ez az egyszerű hálószobai trükk véget vethet a rendszeres harcoknak.

Éjjeli harcok

Számtalan pár létezik, akik nagyszerűen tudnak együtt aludni, sőt, néhány közelmúltbeli európai kutatás arra jutott, hogy a közös ágyon osztozó partnereknek jelentősen jobb az alvásminősége, nevezetesen hosszabb és stabilabb a REM fázisban lévő időszakuk, ami az igazi, mély, pihentető alvást jelenti. Sokak számára viszont extra kihívást teremt a partner éjszakai jelenléte, legyen szó a horkolásról, az álmatlanság miatti hánykolódásról és a közös takaró használata esetén jelentkező paplanért folytatott harcról. A kialvatlanság végső soron komoly károkat okozhat mind a kapcsolatban, mind a felek általános fizikai és mentális egészségben is. Természetesen a párok fontolóra vehetik, hogy külön töltik az éjszakát a megfelelő pihenés és józanság jegyében, de a skandinávok előrukkoltak egy alvásmódszerrel, ami megoldást jelenthet a problémára, anélkül, hogy a két fél szétválna az éjszaka legnagyobb részére.

Mi az a skandináv alvásmódszer? Egy népszerű gyakorlatról van szó olyan országokban, mint Dánia, Norvégia és Svédország, de Európa más részein is egyre elterjedtebb. Az alapkoncepció a következő: a partnerek ugyanabban az ágyban alszanak, de nem osztoznak se a paplanon, se a párnákon, ehelyett mindenkinek mindenből megvan a saját szettje. Mitől olyan hatékony? Tanulmányok kimutatták, hogy a közös paplant használóknak 30 százalékkal több a megszakított alvásciklusuk, azaz többször ébrednek fel éjszakánként, mint ideális lenne. Az is sokatmondó, hogy a skandináv országok általában a legjobbak közé tartoznak alvásminőség tekintetében. Például Dánia, Norvégia és Svédország a harmadik, negyedik és hatodik helyen áll az alvás és az általános életminőség tekintetében a Sleep Junkie által készített Lifestyle Index szerint , míg az Egyesült Államok a 87. helyen áll a kiegyensúlyozott életmódot folytató országok sorában.
Kattints a további képekért!

Ha jót akarsz magadnak odalent is, akkor ezeket a tevékenységeket messziről elkerülöd intim együttlétek után.

Leadfotó: Pexels, Forrás

Oldalak

Bed&Love
Sztárok
Merle Oberon nézők millióinak szívébe lopta be magát, de a filmszakma is rajongott érte, köszönhetően fantasztikus tehetségének, no és persze lehengerlő szépségének. Sorsa végül mégis úgy alakult,...
Sztárok
Barbara Wussow a nyolcvanas években A klinika című sorozatban nyújtott alakításának köszönhetően lopta be magát a nézők szívébe. A színésznő már a hatodik X felett jár, de még mindig remek formában...
Lifestyle
Az egyetemista lány másnaposan fedezte fel, hogy valami egészen fantasztikus dolgot kreált. A fiatal feltaláló egy vagyont keresett a nem mindennapi ötlettel.