Kalóriafaló téli sportok - Érdemes kimerészkedni ebben a hidegben

A legnépszerűbb téli sportok nem csak szórakoztatóak és ígéretes feszültségoldók, de sok-sok kalóriát is elégethetsz velük. Persze, hogy nem a szánkón ülésre gondolok…

A szánkózás remek kikapcsolódás, de sportnak csak szigorúan akkor nevezzük, ha jó párszor felfutsz a hegyre azzal a szánkóval, de legalábbis sokat mozogsz. Ez esetben fél óra alatt akár 200 kalóriát is elégethetsz. Viszont, ha tényleg egy kiadós kardio edzésbe csapna át a csúszkálás, akkor az sem kizárt, hogy 200-nál nagyobb számot mutat majd az órád a felhasznált kalóriamennyiségnél.

Egy óra síeléssel kb. 300 kalóriától szabadulhatsz meg, míg a közepes tempójú sífutással ugyanennyi idő alatt majdnem 500 kalória veszik el.

A korcsolyázás szintén tökéletes téli sport energia felhasználás szempontjából (is). Főként a has, fenék és lábizmokat dolgoztatja meg, s egy óra alatt nagyjából 420 kalóriát éget el. A sífutás mellett, a snowboard bizonyul a leghatékonyabbnak ebben a tekintetben, hiszen ezzel 460-500 kalóriát fogsz elégetni a pályán.

De képzeljétek el, hogy van egy téli tevékenység, mely még a fentieket is lekörözi. Kell hozzá egy lapát és rengeteg hó. Ismerős? Egy óra intenzív hólapátolás 600 kalóriát is felemészthet, csakhogy cseppet sem szórakoztató, így én inkább egy dupla ideig tartó síelést vagy snowboardozást választanék…

Oldalak

Szólj hozzá Te is!