Gyakorlatok felsőtestre kismamáknak - Szép vállaid, feszes izmaid lesznek

Folytatjuk az edzést így a 8-ik hónapban is, ám még az eddiginél is nagyobb körültekintéssel. 3 egyszerű gyakorlatot hoztam, amik biztonsággal kivitelezhetők, és kellemesen megmozgatják a felsőtest izmait.

Bartha-Darabos Ivett - blogger

Személyi tréner, sportember, nő és kismama vagyok, aki utazásra hív a fitt várandósságon innen és túlra. Kérdéseitekkel megkereshettek e-mailben vagy Facebook-on is, szívesen állok rendelkezésetekre, illetve kételyekkel és ötletekkel is fordulhattok hozzám.

Olyan gyakorlatokat igyekeztem választani, amelyek egyszerre sok izmot bevonnak a mozgásba elsődlegesen és másodlagos végrehajtókként is. Szép vállakra és feszes izmokra Neked is szükséged van! ;)

1. Oldalemelés teljes mozgástartományban, fordítással

Kifejezetten kis súlyokat válasszunk a gyakorlathoz. Alapállásból (szűk terpesz, egyenes hát, leengedett vállak, tenyerek a test felé néznek) oldalra emeljük a súlyokat kb. 90 fokig.

Ekkor a tenyerünk a föld felé néz, könyökünk magasabban van a csuklónknál és enyhén behajlítva van. Ezen a ponton a tenyerünk felfelé fordítjuk úgy, hogy a karunkat forgatjuk vállból és egészen magastartásig visszük. Visszafelé ugyanez a feladat ügyelve, hogy ne ejtsük le a karjaink, hanem lefelé egyenletesen fékezve engedjük őket. A leengedés (negatív szakasz) ideje legalább egyezzen meg az emelés (pozitív szakasz) időtartamával, de akár tovább is tarthat. A lassabb mozgás pontosabb végrehajtás tesz lehetővé, ha még nem vagyunk gyakorlottak.

Ebből 3x12-t csinálj, de ha fitt vagy, akkor emelj nyugodtan az ismétlésszámon.

Fontos, hogy csak annyi súlyt használj, amit a hasfal komolyabb feszítése nélkül is meg tudsz mozgatni.

Videón a gyakorlat

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Videó, Fotó: Bartha-Darabos Ivett

Oldalak

Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.
Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.