Bed&Love

Elnyom és lekezel a párod? Így változtathatsz rajta

Érezted már azt, hogy elveszítetted magad a párkapcsolatban? Amennyiben igen a válasz, akkor neked szól ez a cikk. Segítek néhány hasznos tanáccsal, ha már érezted magad: elnyomva, lekezelve, figyelmen kívül hagyva, alárendelve, diszkomfortosan, nem teljes emberként.

Tóth Kornélia, az ország RandiGuruja

Blogomban és videóimban elmondom a társkereséstől a párkapcsolatig vezető út lépéseit, az útközbeni buktatók megoldásait. A sikeres és tartós párkapcsolathoz a tudatos társkeresés szemléletét osztom meg olvasóimmal. Tarts velem a boldogság és a szerelem megvalósulásához.

Ki a domináns?

"Amikor azt érzed, hogy fél emberként kezelnek, hagyd ott azt a társaságot" - olvastam egy regényben. Ezt nem könnyű megtenni, főleg nem egy olyan párkapcsolatban, aminek múltja van, ahol már kialakultak a kötődések. Ekkor a mérleg elbillenése átmeneti állapotnak tűnhet annak, akinek az előbb felsorolt szerep jut. A kötődés a másikhoz, és a szégyen az, ami felülírja a beismerést, hogy meg van alázva nap, mint nap - nem napok, nem hetek, hanem hónapok, adott esetben évek óta. Saját magának sem vallja be, hogy nem teljes értékű emberként viszonyul hozzá a párja. A legegyszerűbb a múltban élve, a szép pillanatokat felidézve túlélni, azaz a homokba dugni a fejét.

Az általános jelenség az, hogy még saját maga előtt is felmenti a domináns felet, különböző indokokat sorakoztatva fel: ez csak azért van így, mert fáradt, azért ilyen a viselkedése, mert kimerült, vagy leterhelt. Majd minden a régi lesz, minden újra megint olyan lesz, mint régen. Amint vége lesz annak, ami okozza ezt a kimerülést, akkor utána újra minden a régi lesz, szép, boldog, kerek, teljes. Addig csak ki kell várni, tűrni. A másik semmiről sem tehet, szegény, ő milyen helyzetben van – menti fel ezen és hasonló okokat találva.

Mit tehetsz? Lapozz!

fotó: 123rf.com

Oldalak

Bed&Love
Lifestyle
Immáron 10. alkalommal ítélték oda a Televíziós Újságírók Díját a legjobb tévés produkcióknak, műsorvezetőknek és televíziós színészeknek. A rangos kitüntetést ezúttal is a hazai sztárvilág...
Fashion&Beauty
Hamarosan felvehetjük a rövidnadrágokat, de ha érdekel, hogy melyik fazon lesz a divat idén, akkor nézd meg a cikkvégi galériánkat!
Home&Design
Két mexikói testvér nagyot álmodott és az egy szem szobanövényükből mára milliárdos értékű vállalkozást kreáltak.