Duplacsokis-mogyorós keksz - A legegyszerűbb diétás édesség

Nehezen tudom elképzelni a reggeleimet kávé nélkül, de mint tudjuk nem túl jó éhgyomorra inni, ezért igyekszem az ilyen esetekre, mikor nincs időm reggelit készíteni legalább valami kekszet enni mellé. Ez a duplacsokis-mogyorós keksz pont az ilyen alkalmakra kiváló. Zárható dobozban akár több napig is eláll. A hozzávalókat 2,5 dl-es bögrével mértem.

Miklós Glória - gasztroblogger

A sport gyerekkorom óta fontos része az életemnek, ám ahhoz hogy megfelelően karbantartsuk a testünket elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás. Régóta törekszem rá, hogy feldolgozott élelmiszerektől - glutén- finomított cukor- és tejmentesen étkezzem. Sok receptet kipróbáltam már, ide gyűjtöm a kedvenceimet.

Duplacsokis-mogyorós keksz

Előkészület: 20 perc

Sütési idő: 10 perc

Hozzávalók: kb. 14 darabhoz

  • 20 dkg mogyoró
  • 1 kk. kókuszolaj, olvasztva
  • 3 ek. kókuszvirág cukor vagy más édesítő
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • fél bögre cukrozatlan kakaópor
  • 100 g magas kakaótartalmú fekete csoki
  • egy csipet só
  • fél kk. szódabikarbóna

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés). A mogyorót egy tepsiben sütőpapíron szétoszlatjuk és megpörköljük a sütőben, kb. 8-10 perc alatt kész van, majd hagyjuk kihűlni. (Ez nagyon fontos lépés, ki ne hagyjuk.) Ha kihűlt, átrakjuk aprítógépbe, hozzáadjuk az 1 kk. olvasztott kókuszzsírt és minél apróbbra aprítjuk. A legjobb, ha olyan aprítónk van, amivel krémes állagot tudunk elérni. Hozzáadjuk a kókuszvirág cukrot, a tojásokat és tovább keverjük, majd beleöntjük a kakaóport is. Ezt már érdemesebb spatulával hozzákeverni. Végül pedig belekeverjük a durvára vágott fekete csokit. Kézzel közepes, lapos korongokat formálunk és egy sütőpapírral kibélelt tepsiben betesszük őket a sütőbe. Kb. 8-10 perc alatt készen is van.

fotók: ambitiouskitchen.com

Lapozz, még több egészséges receptért!

Oldalak

Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.