Laktató ropogtatnivaló - Csicseriborsó snack házilag

Sokszor készítettem már ezt a receptet előételnek, ha vendégek jöttek hozzánk, de krémlevesbe vagy salátához keverve is nagyon jó. Fűszerként most az őrölt koriander, római kömény, kurkuma kombinációt használtam, de curryvel is isteni. Bátran lehet bármivel variálni ízlés szerint. Alapvetően nagyon gyorsan kész van csak a csicseriborsó főzése igényel több időt, ezt a folyamatot meggyorsíthatjuk, ha előző nap beáztatjuk. Az adag nagyságával úgy számoljatok, hogy kb. a duplájára dagad az áztatás során. Mérőpoharam 2,5 dl-es volt.

Miklós Glória - gasztroblogger

A sport gyerekkorom óta fontos része az életemnek, ám ahhoz hogy megfelelően karbantartsuk a testünket elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás. Régóta törekszem rá, hogy feldolgozott élelmiszerektől - glutén- finomított cukor- és tejmentesen étkezzem. Sok receptet kipróbáltam már, ide gyűjtöm a kedvenceimet.

Ropogós csicseriborsó snack

Hozzávalók: (kb. 2 fő részére)

  • fél bögre szárított csicseriborsó
  • 1 tk. őrölt kurkuma
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 2 ek. kókuszzsír

Elkészítése:

A csicseriborsót főzés előtti nap beáztatjuk úgy, hogy bőven ellepje a víz. Másnap szűrjük le, mossuk át picit és tegyük fel főni egy lábasba annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 1 óra alatt fő puhára, de ez függ attól is, hogy mennyi ideig ázott előtte. Ha megpuhult szűrjük le és öntsük át egy keverő edénybe. A sütő melegítsük elő (200 fok, légkeverés). Adjuk hozzá a kókuszzsírt és a fűszereket, majd alaposan keverjük össze. Egy sütőlapra helyezzünk sütőpapírt és öntsük rá a csicseriborsókat. Alaposan egyengessük el úgy, hogy lehetőleg ne legyenek egymáson a szemek, így könnyebben megsül majd. Tegyük be sütőbe és kb. 30 perc alatt ropogósra sülnek.

Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon, Instagramon és YouTubeon.

fotók: OrganicChicks

Lapozz, még több egészséges receptért!

Oldalak

Lifestyle
Igyekszünk tudatosan vásárolni, és sokan fordulnak már az olcsóbb, saját márkás termékek felé a szupermarketekben. Viszont tudod, hogy valójában mit teszel ilyenkor a kosaradba?
Lifestyle
A kertben sok gaz és növény felütheti a fejét, ezek közül pedig nem kevés akár életveszélyesen is mérgező lehet mind az állatokra, mind pedig az emberekre nézve.
Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...