Fahéjas édesburgonya tócsni: kevesebb kalória, több élvezet

Imádom az édesburgonyát. Már régóta a terveim között szerepelt, hogy készítek belőle tócsnit, aminek a recepjét Nektek is elhoztam.

Miklós Glória - gasztroblogger

A sport gyerekkorom óta fontos része az életemnek, ám ahhoz hogy megfelelően karbantartsuk a testünket elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás. Régóta törekszem rá, hogy feldolgozott élelmiszerektől - glutén- finomított cukor- és tejmentesen étkezzem. Sok receptet kipróbáltam már, ide gyűjtöm a kedvenceimet. Nézd meg őket te is!

Glutén- és tejmentes: fahéjas tócsni édesburgonyából

Édesburgonyát bármikor, bármilyen mennyiségben és formában képes vagyok enni, mert annyira imádom. Már régóta a terveim között szerepelt, hogy készítek belőle tócsnit. Nekem annyira ízlett a püré, amit már korábban elkészítettem és fahéjjal, mézzel édesítettem, hogy ezt a kombinációt használtam most is. Lisztként pedig a csicseriborsó lisztet használtam, mert annyira bevált a pakora készítése során. Tetejére lehet tejfölt is tenni, de anélkül is nagyon finom.

Hozzávalók (2 fő részére)

  • fél kg édesburgonya
  • 1 M-es tojás
  • fél kk fahéj
  • 1 kanál méz
  • 1 ek friss rozmaring
  • só ízlés szerint
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 3-4 ek csicseriborsó liszt
  • kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés

1. A tojást felütjük és jól összekeverjük a sárgáját a fehérjével.

2. Az édesburgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük a hagymával együtt.

3. Hozzáadjuk a rozmaring leveleket, mézet, fahéjat, sót, tojást és jól összekeverjük.

4. Majd legvégül hozzáadjuk a csicseriborsó lisztet, annyit, hogy összeragadjon és tallérokat tudjunk formálni belőle.

5. A tallérokat érdemes rárakni egy keverő spatulára, és úgy beletenni a forró olajba sülni, így nem fog szétesni. Kb. 2-2 percet kell sütni oldalanként közepes lángon.

Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon, Instagramon és YouTubeon.

Még több receptért kattints a következő oldalra!

Leadfotó, fotó: Miklós Glória

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!