Fahéjas édesburgonya tócsni: kevesebb kalória, több élvezet

Imádom az édesburgonyát. Már régóta a terveim között szerepelt, hogy készítek belőle tócsnit, aminek a recepjét Nektek is elhoztam.
Miklós Glória - gasztroblogger
Glutén- és tejmentes: fahéjas tócsni édesburgonyából
Édesburgonyát bármikor, bármilyen mennyiségben és formában képes vagyok enni, mert annyira imádom. Már régóta a terveim között szerepelt, hogy készítek belőle tócsnit. Nekem annyira ízlett a püré, amit már korábban elkészítettem és fahéjjal, mézzel édesítettem, hogy ezt a kombinációt használtam most is. Lisztként pedig a csicseriborsó lisztet használtam, mert annyira bevált a pakora készítése során. Tetejére lehet tejfölt is tenni, de anélkül is nagyon finom.
Hozzávalók (2 fő részére)
- fél kg édesburgonya
- 1 M-es tojás
- fél kk fahéj
- 1 kanál méz
- 1 ek friss rozmaring
- só ízlés szerint
- 1 közepes fej lilahagyma
- 3-4 ek csicseriborsó liszt
- kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés
1. A tojást felütjük és jól összekeverjük a sárgáját a fehérjével.
2. Az édesburgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük a hagymával együtt.
3. Hozzáadjuk a rozmaring leveleket, mézet, fahéjat, sót, tojást és jól összekeverjük.
4. Majd legvégül hozzáadjuk a csicseriborsó lisztet, annyit, hogy összeragadjon és tallérokat tudjunk formálni belőle.
5. A tallérokat érdemes rárakni egy keverő spatulára, és úgy beletenni a forró olajba sülni, így nem fog szétesni. Kb. 2-2 percet kell sütni oldalanként közepes lángon.
Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon, Instagramon és YouTubeon.




























