Magyar luxuséttermek, hotelek és a milliomosok titkai

A Lapozz a 99-re! podcast legutóbbi részében a gasztronómia került a fókuszba Kordos Szabolcs regényei nyomán, a meghívott sztárvendég pedig az Aranyélet sztárja, Döbrösi Laura volt.

Lapozz a 99-re!

Könyves podcast Szabados Ági műsorvezetésével. A műsorban hétről-hétre történeteket mesélünk írókról, olvasókról, könyvekből és könyvekről. Minden adásban egy híresség ajánlja élete könyvét és Ági is megosztja aktuális kedvencét. Elmondjuk mit olvass, mit ne olvass. Kövesd az egyes epizódokat a Femcafe.hu blogrovatában!

Éttermek, hotelek, sztorik

Napjainkban gasztroforradalom zajlik, ma már mindenki tudja, mit jelent a Michelin-csillag vagy a fine dining, ami részben a számos gasztro-témájú tévéműsornak és magazinnak köszönhető. Kordos Szabolcs újságíró, a Hungary-sorozat szerzője írt már könyvet a taxisokról, a luxushotelekről, a magyar elit szórakozási szokásairól és az éttermek sötét oldaláról, legutóbb pedig pedig az elsőosztályú magyar éttermek világát mutatta be.

A beszélgetésből kiderül, mennyibe kerül a legmenőbb étteremben egy menü? Hogyan bírják a mesterszakácsok a folyamatos pörgést? Mennyire elterjedt a drog- és az alkoholfüggőség ebben a körben? De nemcsak a menő éttermek világáról beszélgettünk, szóba került Szabolcs korábbi sikerkönyve, a luxushotelekről szóló, vagy az elit szórakozási szokásait bemutató írás is.A műsor második vendége Döbrösi Laura színésznő, aki Linn Ullmann: Áldott ​gyermek című könyvét mutatta be, majd az epizód végén Szabados Ági Sally Rooney: Normális ​emberek című művét ajánlotta, ami szerinte 2019 egyik legjobb könyve volt.

Az adást itt hallgathatod meg:

A műsorban elhangzó könyvek:

  • Kordos Szabolcs Restaurant Hungary
  • Kordos Szabolcs: Luxushotel Hungary
  • Linn Ullmann: Áldott ​gyermek
  • Linn Ullmann: Stella ​zuhan
  • John Williams: Stoner
  • Sally Rooney: Normális ​emberek
Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!