Karanténpszichológia Almási Kittivel és Al Ghaoui Hesnával

A könyves podcast 44. epizódjában annak járunk utána, mit tehetünk most, hogy fenekestül felfordult az életünk, hogyan lehetünk jobban, és hogyan vehetjük vissza az irányítást az életünk felett.

Lapozz a 99-re!

Könyves podcast Szabados Ági műsorvezetésével. A műsorban hétről-hétre történeteket mesélünk írókról, olvasókról, könyvekből és könyvekről. Minden adásban egy híresség ajánlja élete könyvét és Ági is megosztja aktuális kedvencét. Elmondjuk mit olvass, mit ne olvass. Kövesd az egyes epizódokat a Femcafe.hu blogrovatában!

Otthon, de hogyan?

Dr. Almási Kitti, klinikai szakpszichológus mesélt arról, miért lehet, hogy amíg sokan élvezik az otthonlétet, és rég halogatott rendrakással, új hobbik kipróbálásával ütik el az időt, addig mások nagyon nehezen birkóznak meg a bezártság okozta stresszel. De lesz szó arról is, mit tanulhatunk kapcsolatainkról a kényszerű bezártságban vagy összezártságban.

Az Életem könyve rovat eheti vendége Al Ghaoui Hesna, riporter, külpolitikai újságíró és író, aki tudósításai során a háborús övezetekben tapasztalta meg azt az érzést, amikor nem tudni, mit hoz a holnap. A sors furcsa fintora, hogy ez az érzés most az otthonában is visszaköszön. Ehhez a témához kapcsolódik élete egyik meghatározó könyve, Brené Brown egyik bestsellere, a Bátraké a boldogság.

Ezen a héten Szabados Ági is kapaszkodót nyújt, de nem olvasmányok, hanem remek naplók által, amik segíthetnek a feldolgozásban, az önismeretben és a kiegyensúlyozottabb mindennapok megtalálásában.

Az adást itt hallgathatod meg:

A műsorban elhangzó könyvek:

  • Almási Kitti: Ki vagy Te?
  • Al Ghaoui Hesna: Félj bátran
  • Al Ghaoui Hesna: Holli, a hős
  • Brené Brown: Bátraké a boldogság
  • Corinne Sweet: Nyugalomnapló
  • Matthias Hechler: Sikernapló
  • Michelle Obama: Így ​lettem – Önismereti napló saját hangod megtalálásához
Leadfotó:

Oldalak

Szólj hozzá Te is!