Lifestyle

Így hat a koronavírus-járvány a könyvpiacra

A 43. epizódban a könyvpiac helyzetével foglalkozunk.

Lapozz a 99-re!

Könyves podcast Szabados Ági műsorvezetésével. A műsorban hétről-hétre történeteket mesélünk írókról, olvasókról, könyvekből és könyvekről. Minden adásban egy híresség ajánlja élete könyvét és Ági is megosztja aktuális kedvencét. Elmondjuk mit olvass, mit ne olvass. Kövesd az egyes epizódokat a Femcafe.hu blogrovatában!

Könyvvásárlás vs. járvány

Elmaradtak a könyvfesztiválok külföldön és itthon is, amire szinte még soha nem volt példa. Ráadásul a március óta tartó boltzár is különleges hatással van a szektorra. Mekkora veszteséggel számolnak a könyves piac szereplői? Mi lesz a félbemaradt fordításokkal és könyvekkel? És vajon, hogyan tudják túlélni ezt az időszakot a kiadók és a terjesztők? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

A műsor vendége Budaházy Árpád, a könyvfesztivál szervezője, az Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) elnökhelyettese, aki átfogóan mesél a könyves szakma helyzetéről, míg Walitschek Csillától, a BOOK24 ügyvezetőjétől megtudhattuk, könyvet is annyit rendelnek-e most az emberek az interneten, mint sporteszközöket és használati cikkeket?Mi a helyzet a kiadók háza táján? Sárközy Bence, a Libri Kiadói Csoport társtulajdonosa és Nyáry Krisztián, a Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója avat be bennünket.A boltzár idején sem hagyja magára a kis olvasókat és szüleiket a Pozsonyi Pagony gyerekkönyvkiadó. Szabados Ági erről a különleges helyzetről beszélgetett Sárdi Dórával, a Pagony egyik alapítójával. Valuska Lászlótól, a Margó Irodalmi Fesztivál alapítójától és főszervezőjétől pedig azt is megtudhatjuk, lesz-e Margó idén?

A műsor második felében Epres Panni, modell és édesanya mesél élete meghatározó könyvélményéről, Márai Sándor Az igazi című regényéről.Szabados Ági ezen a héten Jacky Durand Apám receptjei című regényét ajánlja.

Az adást itt hallgathatod meg:

A műsorban elhangzó könyvek:

  • Deborah Feldman: Unortodox
  • Margaret Atwood: Az ehető nő
  • Selyem Zsuzsa: Az ​első világvége, amit együtt töltöttünk
  • Jacky Durand: Apám receptjei
  • Márai Sándor: Az igazi
  • Harry Potter At Home kezdeményezés
  • Paolo Giordano: Járvány ​idején
Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Rihanna ismét elképesztő külsővel jelent meg: a barbadosi énekesnő nemrég a Fenty és a Puma közös eseményén tette tiszteletét, ahol mindenki megcsodálhatta vadonatúj frizuráját.
Fashion&Beauty
Szinte minden alkalomhoz passzol és feldobja a leghétköznapibb outfitet is.