Lifestyle

Ezt gondolja a kötelezőkről Jocó bácsi, az ország legnépszerűbb tanára

Balatoni József és Pataki Zita voltak a Lapozz a 99-re! podcast legújabb epizódjának vendégei, akik megosztották saját kedvenc olvasmányukat és elmondták véleményüket az olvasás témakörében.

Lapozz a 99-re!

Könyves podcast Szabados Ági műsorvezetésével. A műsorban hétről-hétre történeteket mesélünk írókról, olvasókról, könyvekből és könyvekről. Minden adásban egy híresség ajánlja élete könyvét és Ági is megosztja aktuális kedvencét. Elmondjuk mit olvass, mit ne olvass. Kövesd az egyes epizódokat a Femcafe.hu blogrovatában!

Olvasás, oktatás, tanárság

A Lapozz a 99-re! podcast következő vendége Balatoni József, vagy ahogy a média ismeri, Jocó bá’ volt. Több, mint aktív tanár: egy női portál rendszeres szerzője, emellett pedig már a hatodik könyvét írta meg, aminek címe Önharckép. A történet főhőse Hori, egy 32 éves jogász, aki félredobva eddigi életét, repülőre pattan és egészen Haiti-ig meg sem áll, ahol egy árvaházban kezd el segédkezni. A könyv az újrakezdésről szól, a főszereplő az önkéntes munka közben keresi önmagát és helyét a világban.Beszélgetésünkből sok más mellett kiderül, miért az útkeresésről írt könyvet Jocó bácsi? Hogyan indult tanári és közszereplői karrierje? Mit gondol az oktatásról, az őszinteségről, beszédhibájáról és hogyan reagált a szakma a népszerűségre?

Könyvajánló

Az adás sztárvendége ezúttal Pataki Zita volt, aki élete meghatározó olvasmányának Irvin D. Yalom: Amikor ​Nietzsche sírt című könyvét választotta. Szerinte ez a könyv azért is remek, mert nemcsak a pszichoterápiáról tudunk meg sokat, hanem a filozófiáról és a filozófusokról is. Szabados Ági ezen a héten Bíró Zsófia: A macska mondja meg! című mesekönyvét ajánlja, ami különböző típusú allergiákról szól az alsó tagozatosok nyelvén. “Szerethető karakterek, imádnivalóan laza és szellemes macskák, akik megmentik beteg kisgazdijaikat a csúnya rossz hiperek vezetőitől, vagyis megváltoztatják azok gondolkodását. Azért mesekönyv, mert a szerző szerint a felnőttek már elbuktak, és a gyerekeknek joguk van tudni mennyi szememet etetnek velük” - mondja Ági a könyvről.

Az adást itt hallgathatod meg:

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Öt vármegyére adtak ki figyelmeztetést erős széllökések, nagy mennyiségű eső és zivatarok veszélye miatt.
Lifestyle
A Mérleg ma könnyen bajba sodorhatja magát. Napi horoszkóp!
Sztárok
A 75 esztendős királyt mély és szeretetteljes kapcsolat fűzi a Romániában élő Kálnoky Tibor grófhoz.