Lifestyle

Dragomán György az olvasásra nevelésről és a NAT-ról

A József Attila-díjas író elmondta a véleményét a változtatásokról.

Lapozz a 99-re!

Könyves podcast Szabados Ági műsorvezetésével. A műsorban hétről-hétre történeteket mesélünk írókról, olvasókról, könyvekből és könyvekről. Minden adásban egy híresség ajánlja élete könyvét és Ági is megosztja aktuális kedvencét. Elmondjuk mit olvass, mit ne olvass. Kövesd az egyes epizódokat a Femcafe.hu blogrovatában!

Új tanterv

Január végén jelent meg az új Nemzeti alaptanterv (NAT), amelyet egy hónappal később, az első, az ötödik és kilencedik évfolyamon már be is vezetnek. Ugyan maximalizálták a diákok kötelező óráinak számát, de irodalomból a tananyag sokkal több lett, mint korábban volt. A kötelezők nem változtak, de a kortársak kikerültek. Ebben az epizódban az új NAT-tal nem politikai szempontból, kizárólag az irodalom szemszögéből foglalkozunk. Dragomán György, József Attila-díjas írót kérdeztük, hogy szerinte mik a tanterv hibái és hogyan kellene megreformálni az irodalomoktatást. Az epizód második vendége Lévai Balázs író, rendező, producer, aki Paul Auster New ​York trilógia című könyvét választotta aktuális kedvencének.A műsor végén, Szabados Ági heti ajánlójában SD könyvéről mesél részletesebben.

Az adást itt hallgathatod meg:

A műsorban elhangzó könyvek:

  • Paul Auster: New ​York trilógia
  • Lévai Balázs: A ​világ nyitott könyv
  • Csabai László: A ​vidék lelke
Leadfotó: Lapozz a 99-re!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...