Lifestyle

Író, utazó, katona és kém - ezért érdemes Hemingwayt olvasni

A világirodalom óriása került a fókuszba a Lapozz a 99-re! podcast legutóbbi részében.

Lapozz a 99-re!

Könyves podcast Szabados Ági műsorvezetésével. A műsorban hétről-hétre történeteket mesélünk írókról, olvasókról, könyvekből és könyvekről. Minden adásban egy híresség ajánlja élete könyvét és Ági is megosztja aktuális kedvencét. Elmondjuk mit olvass, mit ne olvass. Kövesd az egyes epizódokat a Femcafe.hu blogrovatában!

Fókuszban Hemingway

Ernest Hemingway irodalmi Nobel-, és Pulitzer-díjas író, a XX. századi világirodalom egyik legizgalmasabb, ugyanakkor legrejtélyesebb alakja. Élettörténete páratlanul izgalmas és érdekes, nevét mindenki ismeri, de sok művét mégsem olvastuk. Hogy ez miért lehet így, arról is beszélgetünk Kovács Krisztiánnal, az Ectopolis.hu főszerkesztőjével. Megpróbálkozunk a lehetetlennel, húsz percben összefoglaljuk Hemingway életművét és még könyveket is ajánlunk tőle.

A műsor másofik vendége Bátyai Éva színésznő, akit a legtöbben a Barátok közt sorozatból ismernek. Éva Arthur Miller drámái közül választott néhányat.Szabados Ági a héten Péterfy Gergely A ​golyó, amely megölte Puskint című könyvét ajánlja.

Az adást itt hallgathatod meg:

A műsorban elhangzó könyvek:

  • Ernest Hemingway: Az ​öreg halász és a tenger
  • Ernest Hemingway: Búcsú ​a fegyverektől
  • Erich Maria Remarque: Nyugaton ​a helyzet változatlan
  • Ernest Hemingway: A ​Kilimandzsáró hava
  • Arthur Miller: Drámák
  • Péterfy Gergely: A ​golyó, amely megölte Puskint
Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...
Home&Design
Nincs ki gondozza szeretett növényeidet mialatt te elutazol? Akkor olvass tovább, tippjeinkkel kedvenc zöldjeid sem sínylik meg a távollétedet.
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.