Recept

SÜLT ZÖLDSÉGEK, SNIDLINGES-TEJFÖLÖS HÁZI MAJONÉZZEL

Mit szólnátok egy gyors és egészséges nassolnivalóhoz?
Próbáljátok ki ezt a receptemet:

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Sült zöldséges-tejfölös házi majonézzel

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál olíva olaj (zöldségekhez)
  • 1 darab édesburgonya, héjával együtt hasáb alakúra vágva
  • 1 darab hagyományos burgonya, héjával együtt, hasáb alakúra vágva
  • 2 darab fehérrépa, hosszúkásan, ék alakúra vágva
  • 2 darab sárgarépa, hoszsúkásan, ék alakúra vágva
  • 1 darab karalábé, héj nélkül, ék alakra vágva
  • 3/4 teáskanál őrölt piros paprika
  • 1 teáskanál (vagy akár kicsit több) só, bors ízlés szerint

A MAJONÉZHEZ:

  • 2 darab tojássárgája
  • 100 ml szőlőmagolaj, helyettesíthető mással
  • 50 ml lenmagolaj, helyettesíthető mással is
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 2 evőkanál snidling, apróra vágva

Elkészítés:

1.Az olajat keverjük össze egy tálban a pirospaprikával, fekete borssal és sóval.

2.A felvágott két féle burgonyát, sárga-és fehérrépát, karalábét alaposan dörzsöljük be a fűszeres olajjal.

3.A sütőt melegítsük elő 200 fokosra. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük az olajos zöldségeket. 40-45 perc alatt aranybarnára sülnek. Félidőnél érdemes óvatosan átforgatni a zöldségeket.

4.Ezalatt készítsük el a majonézt. A tojássárgáját villával keverjük össze. Nagyon lassan, szinte cseppenként adagoljuk hozzá az olajat, miközben kézi habverővel folyamatosan keverjük a masszát.

5.Amikor egy sűrű, krém állagú szószt kapunk, akkor keverjük hozzá a mustárt és a citromlevet, illetve ízesítsük sóval, borssal. Tálalás előtt adjunk hozzá tejfölt, reszelt sajtot és snidlinget.

Megjegyzés:

A nyers tojásból készült majonéz, hűtőben tárolva, aznap fogyasztható. Ha viszont a majonézt, reszelt tojás sárgájából készítjük, akkor hűtőben tárolva pár napig még eláll.

Fotók: Marton Adrienn

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Sztárok
Zsurzs Kati, a népszerű magyar színésznő 1993-ban távozott a Thália Színházból: a teátrum vezetését ekkor vette át Törőcsik Mari és Schwajda György, s a két színházi nagyágyú úgy ítélte meg, hogy a...
Fashion&Beauty
A 21 esztendős sztárcsemete természetes báját és magabiztos stílusérzékét is édesanyjától örökölte.
Lifestyle
Hűséges társat keresel a mindennapokra? Ezekkel a négylábúakkal nem foghatsz mellé. Íme!