Gofritorta-nincs is jobb, mint együtt sütni a gyerekekkel

Nincs is jobb, mint együtt a gyerekekkel megsütni ezt a gofritortát
Elrontani nem lehet,a feltéteknek csak a képzeletetek szab határt.
Próbáljátok ki, és mutassátok meg Ti hogyan készítettétek el!

Marton Adrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Gofritorta

Hozzávalók:

Tészta:

  • 2 banán
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 1 kk kakaópor
  • 4 dl tej
  • 4 tojás
  • 20 dk liszt (helyettesíthető tönkölyliszttel)

Mangó-chutney:

  • 2 egész mango
  • fahéj
  • 2 dl narancslé
  • 2 ek keményítő
  • szőlőmagolaj

Vanília puding:

  • 3 tojás
  • 1.5 dl tej
  • 1 kk vanília őrlemény
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 3 ek eritrit

Elkészítés:

Tészta:

A banánokat egy tálban pépesre törjük. Hozááadjuk a kókuszzsírt, a kakaóport, a tejet és a tojásokat. Az alapanyagokat alaposan összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, összekeverjük és eltesszük a hűtőbe amíg elkészítjük a pudingot.

Puding:

A 3 tojást szétválasztjuk, közben langyosra melegítjük a tejet és hozzá adjuk a vaníliát. A tojássárgájához hozzákeverjük a kukoricakeményítőt és az eritritet. Ehhez adjuk hozzá apránként a langyos, vaníliás tejet és jól elkeverjük. Visszaöntjük a lábasba és összeforraljuk.

Chutney:

Meghámozzuk a mangókat és kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, hozzáadjuk a mangókat és hagyjuk, hogy a hőtől összeessen. Külön tálban elkeverjük a hideg narancslevet a keményítővel, majd hozzáadjuk a mangóhoz. Ízesítjük fahéjjal.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!