FemDivat

A hazai tervezők is látják, hogy a divat átalakulóban van. Akár a Covidnak köszönhető a változás, akár nem, tény, hogy a kényelem átvette az uralmat az elegancia fölött, a letisztult, mindennel hordható, minimalista ruhadarabok hódítanak, közben pedig az aktuális közéleti történésekre is reagálni kell. Azért akad olyan magyar márka, amely tudja tartani a lépést - Garam Judittal, a NUBU designerével beszélgettünk.

A zene és a művészet inspirálja, vonzza a scifi világa, amelyből ötletet merít, ruhái merész, futurisztikus vonalat képviselnek, mindeközben ő maga mérhetetlenül kedves, alázatos, egy olyan tervező, aki számára a stílus és a fenntarthatóság kéz a kézben jár. A legújabb FemDivatban Sustik Kriszta.

Hogyan tud egy nő úgy feltűnő lenni, hogy közben stílusos és visszafogott? Hogyan képes egy tervező a letisztult, kifinomult eleganciával hangosabb lenni a zajos divatéletben, mint a futurisztikus, modern, dekadens trendek, amelyek üvöltenek a 21. században? Többek között ezekre a kérdésekre válaszol Bódis Boglárka, aki számára a hitelesség a legfontosabb.

Szemtelenül fiatal, elképesztően tehetséges és a ruháiban minden nő erősnek, magabiztosnak, gyönyörűnek érezheti magát. A FemDivat legfrissebb részében Demeter Richárd divattervezővel beszélgettem, aki egyszerre alázatos, rendkívül céltudatos, de legfőképp kitartó, férfiként pedig egy nagyon határozott, tekintélyt parancsoló vonalat képvisel a hazai divatéletben.

Egy nő életében kétségkívül a legfontosabb ruha az, amelyet az esküvője napján visel. A tökéletes kreáció kiválasztása nem egyszerű feladat, de sokban megkönnyítheti a folyamatot, ha olyan szakemberhez fordulunk, aki pontosan tisztában van azzal, mit keresnek a határozott, magabiztos menyasszonyok, akik számára elsődleges a magas minőség. Ha valakinél, akkor Benes Anitánál ezt biztosan megtalálják. A legújabb FemDivatban a Daalarna tulajdonosa.

Vengru. Már maga a márkanév is megkapó, egyedi, ráadásul - a tulajdonosaitól tudom - "magyar"-t jelent, így több szempontból találó is. A brand alapvetően táskák, kiegészítők tervezésével foglalkozik egy csipetnyi csavarral. Amellett, hogy nagyon minőségi anyagokkal dolgoznak és időtálló, praktikus, dekoratív termékeket alkotnak a designerek - Szögi-Csomány Boglárka és Faragó Tamás -, megadják azt a szabadságot a vásárlóknak, hogy ők is formálhassák saját darabjaikat személyes ízlésüknek megfelelően. Egy különleges márka alapítóival interjúztam a legfrissebb FemDivat keretében.

Varga Viktória nevét ma már sokan ismerik, akik jártasak a divatéletben. A kreációi elsőre megkapóak a szemnek, a vibráló, vidám színek és elegáns szabásvonalak rengeteg nőt rabul ejtenek. Ő egy olyan tervező, aki kicsiben kezdte: önerőből épített saját márkát, a legnagyobb álma pedig, hogy nemzetközi kifutókon is megjelenhessen. A legújabb FemDivatban a VIKTORIAVARGA brand tulajdonosáé a főszerep.

Kerényi Virág az a tervező, akinek a divatszótárában erős szavak szerepelnek - kreációi ütősek, határozottak, kiemelkedőek, extravagánsak és kitűnnek a tömegből. Ő egy olyan dizájner, aki nem fél igazán különlegeset és merészet alkotni, még akkor sem, ha pontosan tudja, hogy a brandje sokak számára nehezen emészthető. A FemDivat új epizódjában Virággal beszélgettem.

Oldalak