Recept

Tökmagos-céklapestós spagetti

Aki ismeri az olasz konyhát, az biztosan tudja mitől igazán jó a pesto. Én is tudom és nagyon szeretem is, de most úgy gondoltam megmutatom Nektek, hogyan dobhatjátok fel mégjobban ezt a nagyszerű szószt.

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Tökmagos- céklapestós spagetti

Hozzávalók:

  • 300 g főtt cékla, kockára vágva ( 3-4 kocka díszítéshez)
  • 100 gram tökmag, +pár szem a díszítéshez
  • 2 fokhagyma gerezd
  • 75 g parmezán + egy kevés a díszítéshez
  • 3 ek. Olívaolaj
  • 1 ek. Citromlé
  • Só & bors ízlés szerint
  • 1 zacskó spagetti

Elkészítés:

1. Az alufoliába csomagolt céklát elősütjük 185 fokon 1,5 órán keresztül, majd ha kihűlt, meghámozzuk és kockákra vágjuk. Pár szemet félreteszünk a díszítéshez.

2. Egy asztali aprítóba beletesszük az összetevőket úgy mint a kockára vágott céklát , parmezán sajtot, olívaolajat, citromlevet, tökmagot ,sót és a borsot. Addig pürésítjük, míg krémes állagot nem kapunk.

3. A tésztát al dente-re főzzük, zsiradék hozzáadása nélkül, sós vízben. Ha megfőtt, leszűrjük a tésztát és rákanalazzuk a céklás pesto-t. Tányérba szedjük, a tetejét pedig megszorjuk egy kis parmezánnal, valamint a maradék kockára vágott céklával és egy kis tökmaggal.

Még két mennyei receptért kattints a következő oldalra!

Fotó: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.