Tojásos lecsó - Házi kolbásszal és szalonnával
Ha nyár, akkor lecsó. Azt hiszem, ebben mindenki egyetért velem. A friss paradicsom és paprika, a házi kolbász és szalonna tökéletes harmóniája egyesül országunk egyik kedvenc ételében. Én és a család a tojásos verziót imádjuk a legjobban, így ennek a receptjét hoztam most el Nektek. Gyorsan elkészül, laktató és isteni finom. Próbáljátok ki!
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Tojásos lecsó
Elkészítés: 30 perc
Mennyiség: 4 fő
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 4 db tv paprika
- 2 db paradicsom
- 50 g füstölt szalonna
- só, bors ízlés szerint
- 1 kk. pirospaprika
- 1 db tojás
- ½ rúd kolbász (ízlés szerint csípős vagy nem) vékony karikákra vágva
Lépésről-lépésre:
Egy serpenyőben a szalonnát kiolvasztjuk és üvegesre pároljuk benne a hagymát. A serpenyőt félrehúzzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a TV paprikakarikákat elkezdjük fonnyasztani úgy, hogy a serpenyőt visszatesszük a tűzhelyre. Amikor már összeesett, akkor hozzáadjuk a paradicsomokat is.
Beletesszük a vékony karikákra vágott kolbászt is.
Sózzuk, majd lefedve pároljuk. A végén beletesszük a tojást és addig keverjük, amíg a tojás megfő, de még laza marad.