Recept

Tojásos lecsó - Házi kolbásszal és szalonnával

Ha nyár, akkor lecsó. Azt hiszem, ebben mindenki egyetért velem. A friss paradicsom és paprika, a házi kolbász és szalonna tökéletes harmóniája egyesül országunk egyik kedvenc ételében. Én és a család a tojásos verziót imádjuk a legjobban, így ennek a receptjét hoztam most el Nektek. Gyorsan elkészül, laktató és isteni finom. Próbáljátok ki!

Marton Andrienn - ételstylist, receptíró

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Tojásos lecsó

Elkészítés: 30 perc
Mennyiség: 4 fő

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • 50 g füstölt szalonna
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1 db tojás
  • ½ rúd kolbász (ízlés szerint csípős vagy nem) vékony karikákra vágva

Lépésről-lépésre:

Egy serpenyőben a szalonnát kiolvasztjuk és üvegesre pároljuk benne a hagymát. A serpenyőt félrehúzzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a TV paprikakarikákat elkezdjük fonnyasztani úgy, hogy a serpenyőt visszatesszük a tűzhelyre. Amikor már összeesett, akkor hozzáadjuk a paradicsomokat is.

Beletesszük a vékony karikákra vágott kolbászt is.

Sózzuk, majd lefedve pároljuk. A végén beletesszük a tojást és addig keverjük, amíg a tojás megfő, de még laza marad.

Jó étvágyat!

A következő oldalon mutatok még két nagyon finom és különleges receptet, lapozz!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Lifestyle
Egy gimnazista úgy érezte, hogy volt egy idős férfi, aki mindenbe bele akart kötni. Később neki a súlyát is elkezdte erősen kritizálni.
Sztárok
Gáspár Győző már tudja jól, hogy mi lesz a titka annak, ha visszakerül a képernyőre. A végén persze még az is lehet, hogy igaza lesz.
Lifestyle
Igyekszünk tudatosan vásárolni, és sokan fordulnak már az olcsóbb, saját márkás termékek felé a szupermarketekben. Viszont tudod, hogy valójában mit teszel ilyenkor a kosaradba?