Gyönyörű színek, gazdag íz: Tandoori csirke datolyás rizzsel, mangósalátával
Az indiai konyha még nem annyira népszerű Magyarországon, mint az ázsiai vagy az olasz. Pedig a fűszeres ételek a hazai szívekhez is közel állnak, ezért talán már nem kell sokat várni arra, hogy ezek az ízek nálunk is elterjedjenek. Addig is hoztam egy nagyon egzotikus tandoori csirke receptet, amit datolyás rizzsel és mangósalátával tálalok.
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Tandoori csirke, datolyás rizzsel és mangósalátával
Hozzávalók:
- A csirkéhez:
- 5 db felső csirkecomb
- 1 db vöröshagyma
- 2 db fokhagyma
- 2-3 dl joghurt
- só ízlés szerint
- 1,5 ek. tandoori masala
- 2,5 cm pucolt gyömbér
- A salátához:
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 mangó
- 1 lilahagyma
- 3 ek méz
- 1/2 citrom leve
- friss koriander
- 6 ek olaj
- só
- A rizshez:
- 1 bögre (2dl) jázmin rizs
- 1 marék datolya
- 1 tk sáfrány
- só
Elkészítés:
1. A csirke páchoz lereszeljük a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd fűszerezzük tandori masalával és sóval, végül elkeverjük a joghurttal. A csirkecombokat közvetlenül a csont mellett bevágjuk és beletesszük a pácba őket, majd állni hagyjuk.
2. A jázmin rizst sós vízben megfőzzük.
3. Egy lábas, forrásban lévő vízhez adjuk a sáfrányt, rövid ideig főzzük, majd leszűrjük. A szép sárga levét a rizshez öntjük és így főzzük tovább az apróra vágott datolyával.
4. A bepácolt csirkéket sütőrácson 230 fokon 50-55 percig sütjük.
5. A salátához a kaliforniai paprikát, a lilahagymát és a mangót csíkokra vágjuk.
6. A saláta öntethez a mézet, a citrom levét, a sót elkeverjük, majd amikor a só feloldódott, hozzáöntjük az olajat is. Tálalás előtt öntjük csak a salátára a dresszinget.
7. A csirkéket egy nagy tálra helyezzük, rászórunk lilahagymát, friss koriandert, külön tálba szedjük a datolyás, sáfrányos jázmin rizst, majd a salátát is.