Sajtos burgonya szuflé, a köretek csúcsa: könnyed, laktató, ellenállhatatlan

Sült krumpli, püré, tört burgonya, esetleg steak. Legtöbbször ezekben a formákban készítjük köretként a krumplit. De mit szólnátok hozzá, ha most mutatnék nektek egy izgalmasabb tálalási formát? Próbáljátok ki a sajtos burgonya szuflét! Lágy, légies, könnyed, emellett nagyon laktató, és a sajt miatt igazán ellenállhatatlan.
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Sajtos burgonya szuflé: kedvenc köretünk izgalmasan tálalva
Hozzávalók
- 2 ek vaj + extra a kikenéshez
- 3 tk zsemlemorzsa
- 2 nagy sárga héjú burgonya
- 85 gramm gouda sajt, reszelt
- 30 gramm parmezán sajt, reszelt
- 3 ek friss snidling
- 1-2 szál újhagyma (szára is)
- 2 tojás
- frissen őrölt fekete bors
- 6 ek tej (30 ml)
- piros paprika díszíteni
Elkészítés
1. A szuflét elkészítjük. A sütőt előmelegítjük 210 fokra. A szuflé kerámia formákat kivajazzuk, zsemlemorzsázzuk.
2. A főtt burgonyát apróra törjük a burgonya törővel. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a reszelt sajtokat, a snidling egy részét, sót, borsot és a vékony karikára vágott újhagymát is.
3. Felmelegítjük a tejet és a vajat. Beleöntjük a burgonyás alapba.
4. A felvert tojásfehérjét beleforgatjuk a burgonyás masszába. Pirospaprikát szórunk a tetejére.
5. A kivajazott szuflé formákba háromnegyedig öntjük a masszát, majd az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. (A sütő ajtaját ne nyitogassuk a sütés alatt!)
6. Tálaláskor a tetejére friss snidlinget vágunk és pirospaprikát szórunk.






























