Sajtos burgonya szuflé, a köretek csúcsa: könnyed, laktató, ellenállhatatlan
Sült krumpli, püré, tört burgonya, esetleg steak. Legtöbbször ezekben a formákban készítjük köretként a krumplit. De mit szólnátok hozzá, ha most mutatnék nektek egy izgalmasabb tálalási formát? Próbáljátok ki a sajtos burgonya szuflét! Lágy, légies, könnyed, emellett nagyon laktató, és a sajt miatt igazán ellenállhatatlan.
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Sajtos burgonya szuflé: kedvenc köretünk izgalmasan tálalva
Hozzávalók
- 2 ek vaj + extra a kikenéshez
- 3 tk zsemlemorzsa
- 2 nagy sárga héjú burgonya
- 85 gramm gouda sajt, reszelt
- 30 gramm parmezán sajt, reszelt
- 3 ek friss snidling
- 1-2 szál újhagyma (szára is)
- 2 tojás
- frissen őrölt fekete bors
- 6 ek tej (30 ml)
- piros paprika díszíteni
Elkészítés
1. A szuflét elkészítjük. A sütőt előmelegítjük 210 fokra. A szuflé kerámia formákat kivajazzuk, zsemlemorzsázzuk.
2. A főtt burgonyát apróra törjük a burgonya törővel. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a reszelt sajtokat, a snidling egy részét, sót, borsot és a vékony karikára vágott újhagymát is.
3. Felmelegítjük a tejet és a vajat. Beleöntjük a burgonyás alapba.
4. A felvert tojásfehérjét beleforgatjuk a burgonyás masszába. Pirospaprikát szórunk a tetejére.
5. A kivajazott szuflé formákba háromnegyedig öntjük a masszát, majd az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. (A sütő ajtaját ne nyitogassuk a sütés alatt!)
6. Tálaláskor a tetejére friss snidlinget vágunk és pirospaprikát szórunk.