Hirdetés

Omlós sült csirke zöldségágyon

Kívül mézes, ropogós bőr, belül pedig porhanyós hús jellemzi ezt a pompás egészben sült csirkét, amit egyszerűen nem lehet nem szeretni. Köretnek zsenge zöldségekkel tálaljuk, amik tökéletesen kiegészítik ezt a fogást. Nem utolsó sorban pedig a karácsonyi menü egyik éke lehet. Jó étvágyat!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Omlós sült csirke zöldségágyon

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke (belsőségek és nyak nélkül)
  • 20 dkg vaj
  • friss rozmaring
  • friss kakukkfű
  • 10 dkg ceruzabab
  • 10 dkg cukorborsó
  • 1 narancs
  • 1 citrom
  • 3 fej fokhagyma
  • 1 dl fehérborecet
  • 2 db salotta hagyma
  • 1 kg apró burgonya (sárga és lila)
  • 3-4 ek méz
  • 4-5 ek szójaszósz
  • 1 m kötöző spárga
  • só, bors

Elkészítés

1. A csirkét megtisztítjuk.

2. Felhevítünk egy lábast és a vaj felét felolvasztjuk benne.

3. A csirkét megsózzuk kívül és belül, borsozzuk, majd a csirke bőrén kis réseket vágunk amikbe kis vaj darabokat illetve fokhagymákat teszünk a bőre alá.

4. Cikkekre vágjuk a narancsokat, majd a csirkébe töltjük a fokhagymával, a rozmaringgal és a kakukkfűvel együtt. Összekötjük. A felolvasztott vajjal bekenjük az egész csirkét, majd újra sózzuk, borsozzuk és mellé helyezünk egy félbevágott citromot. 180 fokon sütjük 1 órát, majd megkenjük mézzel, szójaszósszal és addig sütjük, amíg megpirul.

5. A körethez megtisztítjuk ceruzababot, a burgonyákat sós vízben megfőzzük és lehűtjük. A babot és a borsót blanchirozzuk vagyis 1-2 percre forrásban lévő vízbe helyezzük, aztán pedig jeges vízben áztatjuk.

6. A salátához: a fehérborecethez hozzáadjuk az apróra vágott salotta hagymát, sózzuk, borsozzuk és elkeverjük olívaolajjal, majd óvatosan összeforgatjuk a csíkokra vágott krumplival és a többi zöldséggel. Egy nagyobb tálra öntjük a salátát, ráhelyezzük a csirkét, eltávolítjuk a kötöző fonalat.

Palacsinta orosz módra, rizs karfiolból? Még több receptért lapozz tovább!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Szólj hozzá Te is!