Recept

Sertésnyársak tornádóburgonyával – ha már egyszer itt a grillszezon

Sertésnyársak tornádóburgonyával – ha már egyszer itt a grillszezon

Beköszöntött a grillszezon. Ha ti is kedvet kaptok egy kis kerti sütögetéshez, készítsétek el ezt a minden ízében különleges, omlós sertéshúst, mézes-lime-os mázzal és tornádóburgonyával!

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Sertésnyársak tornádóburgonyával

Hozzávalók:

A nyársakhoz:

  • 600 g sertéscomb
  • 8 szelet bacon
  • 1 fej vöröshagyma, cikkekre vágva
  • olívaolaj

A körethez:

  • bors
  • 8 db burgonya

A mázhoz:

  • 4 ek. méz
  • 1 lime leve
  • 2-3 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomón átnyomva
  • 2 tk. szójaszósz
  • chili, ízlés szerint

Egyéb:

  • fa nyársak

Elkészítés:

  1. Először elkészítjük a mázat. A hozzávalókat egy tálba tesszük és alaposan elkeverjük. Ezután hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a nyársakat.
  2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A húst gondosan megtisztítjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk. Elkészítjük a nyársakat. A bacon egyik végét ráhúzzuk a nyársra, majd következik a hagyma, a sertés, a hagyma és végül megint a bacon úgy, hogy visszahajtjuk, bevonva vele a húst és a hagymát. Végül a bacon egy hullámformát fog képezni a nyárson.
  3. Elkészítjük a burgonyát. A krumplit mossuk meg alaposan, a héjával együtt. A végeit kicsit vágjuk le. Hosszában, középen szúrjunk bele grill- vagy hurkapálcát és egy éles késsel vágjuk be a krumplit ferdén, azaz spirál alakban. Óvatosan húzzuk szét a burgonyát, és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, sózzuk, borsozzuk.
  4. Felforrósítjuk az olívaolajat egy serpenyőben, majd a nyársak minden oldalát aranyszínűre sütjük. A burgonyákkal teli tepsire helyezzük, végül 180 fokos sütőbe toljuk és 18 percig sütjük. Ezután megkenjük a nyársakat a mézes mázzal és tovább sütjük még 7 percig. A burgonyák összesen
    Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

    Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

    Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
    Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

    Sertésnyársak tornádóburgonyával

    Hozzávalók:

    A nyársakhoz:

    • 600 g sertéscomb
    • 8 szelet bacon
    • 1 fej vöröshagyma, cikkekre vágva
    • olívaolaj

    A körethez:

    • bors
    • 8 db burgonya

    A mázhoz:

    • 4 ek. méz
    • 1 lime leve
    • 2-3 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomón átnyomva
    • 2 tk. szójaszósz
    • chili, ízlés szerint

    Egyéb:

    • fa nyársak

    Elkészítés:

    1. Először elkészítjük a mázat. A hozzávalókat egy tálba tesszük és alaposan elkeverjük. Ezután hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a nyársakat.
    2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A húst gondosan megtisztítjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk. Elkészítjük a nyársakat. A bacon egyik végét ráhúzzuk a nyársra, majd következik a hagyma, a sertés, a hagyma és végül megint a bacon úgy, hogy visszahajtjuk, bevonva vele a húst és a hagymát. Végül a bacon egy hullámformát fog képezni a nyárson.
    3. Elkészítjük a burgonyát. A krumplit mossuk meg alaposan, a héjával együtt. A végeit kicsit vágjuk le. Hosszában, középen szúrjunk bele grill- vagy hurkapálcát és egy éles késsel vágjuk be a krumplit ferdén, azaz spirál alakban. Óvatosan húzzuk szét a burgonyát, és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, sózzuk, borsozzuk.
    4. Felforrósítjuk az olívaolajat egy serpenyőben, majd a nyársak minden oldalát aranyszínűre sütjük. A burgonyákkal teli tepsire helyezzük, végül 180 fokos sütőbe toljuk és 18 percig sütjük. Ezután megkenjük a nyársakat a mézes mázzal és tovább sütjük még 7 percig. A burgonyák összesen 30 percig legyenek a sütőben.
    Fotók: Marton Adrienn

    Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Sztárok
A híresség mindig készen áll a megújulásra, stíluscseréivel pedig rendre magára vonja a figyelmet. Így történt ez a Sztárban Sztár All Stars című műsor döntőjében is, ahol teljesen új hajszínnel...
Home&Design
A karácsonyi dekoráció nem csupán látvány, hanem az otthon ünnepi átalakítása is.
Lifestyle
Növényeink elrendezése nemcsak kreatív játék, hanem otthonunk hangulatát is teljesen új szintre emelheti.
Lifestyle
Rendszeresen részét képezi az étrendednek a görög joghurt? Akkor érdemes tovább olvasnod, ugyanis megtudhatod, milyen hatással van a szervezetedre, ha sűrűn fogyasztod.
Sztárok
Fejes Tamás rögtön 70 ezer forinttal kezdett a Kincsvadászokban, pedig azt se tudta, mi van a lepel alatt.
Egészség
Sokszor éppen az okozza a makacs pattanásokat, amire a legkevésbé gyanakodnánk, még akkor is, ha mindent megteszünk a szép, tiszta bőrért.