Recept

Sertésnyársak tornádóburgonyával – ha már egyszer itt a grillszezon

Sertésnyársak tornádóburgonyával – ha már egyszer itt a grillszezon

Beköszöntött a grillszezon. Ha ti is kedvet kaptok egy kis kerti sütögetéshez, készítsétek el ezt a minden ízében különleges, omlós sertéshúst, mézes-lime-os mázzal és tornádóburgonyával!

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Sertésnyársak tornádóburgonyával

Hozzávalók:

A nyársakhoz:

  • 600 g sertéscomb
  • 8 szelet bacon
  • 1 fej vöröshagyma, cikkekre vágva
  • olívaolaj

A körethez:

  • bors
  • 8 db burgonya

A mázhoz:

  • 4 ek. méz
  • 1 lime leve
  • 2-3 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomón átnyomva
  • 2 tk. szójaszósz
  • chili, ízlés szerint

Egyéb:

  • fa nyársak

Elkészítés:

  1. Először elkészítjük a mázat. A hozzávalókat egy tálba tesszük és alaposan elkeverjük. Ezután hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a nyársakat.
  2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A húst gondosan megtisztítjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk. Elkészítjük a nyársakat. A bacon egyik végét ráhúzzuk a nyársra, majd következik a hagyma, a sertés, a hagyma és végül megint a bacon úgy, hogy visszahajtjuk, bevonva vele a húst és a hagymát. Végül a bacon egy hullámformát fog képezni a nyárson.
  3. Elkészítjük a burgonyát. A krumplit mossuk meg alaposan, a héjával együtt. A végeit kicsit vágjuk le. Hosszában, középen szúrjunk bele grill- vagy hurkapálcát és egy éles késsel vágjuk be a krumplit ferdén, azaz spirál alakban. Óvatosan húzzuk szét a burgonyát, és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, sózzuk, borsozzuk.
  4. Felforrósítjuk az olívaolajat egy serpenyőben, majd a nyársak minden oldalát aranyszínűre sütjük. A burgonyákkal teli tepsire helyezzük, végül 180 fokos sütőbe toljuk és 18 percig sütjük. Ezután megkenjük a nyársakat a mézes mázzal és tovább sütjük még 7 percig. A burgonyák összesen
    Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

    Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

    Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
    Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

    Sertésnyársak tornádóburgonyával

    Hozzávalók:

    A nyársakhoz:

    • 600 g sertéscomb
    • 8 szelet bacon
    • 1 fej vöröshagyma, cikkekre vágva
    • olívaolaj

    A körethez:

    • bors
    • 8 db burgonya

    A mázhoz:

    • 4 ek. méz
    • 1 lime leve
    • 2-3 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomón átnyomva
    • 2 tk. szójaszósz
    • chili, ízlés szerint

    Egyéb:

    • fa nyársak

    Elkészítés:

    1. Először elkészítjük a mázat. A hozzávalókat egy tálba tesszük és alaposan elkeverjük. Ezután hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a nyársakat.
    2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A húst gondosan megtisztítjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk. Elkészítjük a nyársakat. A bacon egyik végét ráhúzzuk a nyársra, majd következik a hagyma, a sertés, a hagyma és végül megint a bacon úgy, hogy visszahajtjuk, bevonva vele a húst és a hagymát. Végül a bacon egy hullámformát fog képezni a nyárson.
    3. Elkészítjük a burgonyát. A krumplit mossuk meg alaposan, a héjával együtt. A végeit kicsit vágjuk le. Hosszában, középen szúrjunk bele grill- vagy hurkapálcát és egy éles késsel vágjuk be a krumplit ferdén, azaz spirál alakban. Óvatosan húzzuk szét a burgonyát, és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, sózzuk, borsozzuk.
    4. Felforrósítjuk az olívaolajat egy serpenyőben, majd a nyársak minden oldalát aranyszínűre sütjük. A burgonyákkal teli tepsire helyezzük, végül 180 fokos sütőbe toljuk és 18 percig sütjük. Ezután megkenjük a nyársakat a mézes mázzal és tovább sütjük még 7 percig. A burgonyák összesen 30 percig legyenek a sütőben.
    Fotók: Marton Adrienn

    Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Lifestyle
Épp úgy indult ez a nap, mint oly sok hasonló, amelyiken esküvőt tartanak.
Egészség
A megfelelő folyadékbevitel alapvető, de nem mindegy, mit iszunk. Egyes italok – főleg az üdítők – hosszú távon komoly károkat okozhatnak.
Lifestyle
Új perspektívát adhat a Halaknak egy meglepő felismerés. Napi horoszkóp.
Lifestyle
A Szűz előre tudni fogja, mikor és hogyan csináljon pénzt. Heti horoszkóp.
Sztárok
Évek óta keringenek pletykák arról, hogy Vilmos herceg és Katalin házassága mögött jóval szigorúbb megállapodás áll, mint azt bárki gondolná. Most pedig ismét előkerült két különös pont, amelyekhez...
Sztárok
Michelle Pfeiffer neve évtizedeken át egyet jelentett a szépséggel, a tehetséggel és a filmsztárok valódi aranykorával. Ma pedig, 67 évesen is olyan kisugárzása van, amelyet egyszerűen nem lehet...