Gulyásleves sertéslapockából – a magyar konyha büszkesége

A gulyásleves a magyar konyha egyik legmeghatározóbb fogása. Most egy sertéshúsból készült változatot hoztam nektek, jó sok pirospaprikával. Vasárnapi ebédnek tökéletes.
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Gulyásleves sertéslapockából
Hozzávalók:
- 2 liter víz
- 500 g sertéslapocka
- 2 vöröshagyma
- 3 burgonya
- 1-1 fehér,-és sárgarépa
- 1 kisebb zeller
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 2 babérlevél
- 1,5 tk őrölt fűszerkömény
- 5 szem egész feketebors
- 1/2 csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma,
- só, ízlés szerint
- 2 zeller szál
- 2 ek olaj, vagy mangalicazsír, hagyma párolására
- opcionálisan 1 kis paradicsom
Elkészítés:
- A hagymákat apró kockára vágjuk. A zsírt felhevítjük és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Ha kész, levesszük a tűzről és a pirospaprika fűszerrel alaposan összekeverjük.
- Ekkor hozzáadjuk a húst a pirospaprika keverékhez. Felöntjük annyi vízzel, hogy elfedje a húsokat. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk, hozzáadjuk az egész fokhagymákat, babérlevelet és az egész zellert. Fedővel lefedve 1,5 órát főzzük.
- Ezután tesszük bele a sárga- és fehérrépát, a kockára vágott krumplit, a zellerzöldet és a petrezselymet. Felöntjük még a maradék vízzel. Takarás nélkül 45 percet főzzük.
- A kész levest tálakba szedjük és tálaljuk.





























