Gulyásleves sertéslapockából – a magyar konyha büszkesége

A gulyásleves a magyar konyha egyik legmeghatározóbb fogása. Most egy sertéshúsból készült változatot hoztam nektek, jó sok pirospaprikával. Vasárnapi ebédnek tökéletes.

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Gulyásleves sertéslapockából

Hozzávalók:

  • 2 liter víz
  • 500 g sertéslapocka
  • 2 vöröshagyma
  • 3 burgonya
  • 1-1 fehér,-és sárgarépa
  • 1 kisebb zeller
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 2 babérlevél
  • 1,5 tk őrölt fűszerkömény
  • 5 szem egész feketebors
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • só, ízlés szerint
  • 2 zeller szál
  • 2 ek olaj, vagy mangalicazsír, hagyma párolására
  • opcionálisan 1 kis paradicsom

Elkészítés:

  1. A hagymákat apró kockára vágjuk. A zsírt felhevítjük és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Ha kész, levesszük a tűzről és a pirospaprika fűszerrel alaposan összekeverjük.
  2. Ekkor hozzáadjuk a húst a pirospaprika keverékhez. Felöntjük annyi vízzel, hogy elfedje a húsokat. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk, hozzáadjuk az egész fokhagymákat, babérlevelet és az egész zellert. Fedővel lefedve 1,5 órát főzzük.
  3. Ezután tesszük bele a sárga- és fehérrépát, a kockára vágott krumplit, a zellerzöldet és a petrezselymet. Felöntjük még a maradék vízzel. Takarás nélkül 45 percet főzzük.
  4. A kész levest tálakba szedjük és tálaljuk.
Fotók: Marton Adrienn

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!