Recept

Lime-os, mascarpone krémes zöldbabfőzelék, stefánia szelettel

Lime-os, mascarpone krémes zöldbabfőzelék, stefánia szelettel

Ki ne emlékezne gyermekkorából a híres tejfölös zöldbabfőzelékre? Én mindig is szerettem, de most egy kis csavarral és egy ízletes stefánia szelettel még különlegesebbé tettem. Próbáljátok ki ti is!

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Lime-os, mascarpone krémes zöldbabfőzelék, stefánia szelettel

Hozzávalók:

A főzelékhez:

  • 3 db salotta hagyma
  • 40 dkg zöldbab
  • 20 dkg mascarpone
  • 4 dl alaplé
  • 1 lime reszelt héja
  • ½ dl fehérborecet
  • 1 ek barnacukor
  • 3 dkg vaj
  • só, bors

A fasírthoz:

  • 1,5 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 90 dkg dkg sertéscomb darálva
  • 1 tk friss kakukkfű
  • 3 ek worcestershire szósz
  • 1,5 ek dijoni mustár
  • 25 g szemlemorzsa
  • 60 ml sovány tej
  • 1 db tojás
  • 2 db főtt tojás
  • só, bors

Elkészítés:

Főzelék:

  1. A vajon megpirítjuk az apró kockákra vágott salotta hagymát.
  2. A megtisztított zöldbabot a serpenyőbe tesszük, kevés alaplével felöntjük, majd fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Botmixerrel pürésítjük a serpenyőben, majd sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a cukrot, majd a fehérborecetet, és visszatesszük, hogy összeforraljuk az ízeket.
  4. A mascarpone krémbe reszeljük a lime héját, majd belekeverjük a zöldbabpürébe. Ha igazán selymes állagot szeretnénk elérni, akkor érdemes még egyszer turmixolni.

Fasírt:

  1. Egy kivételével főzzük meg a tojásokat forró vízben.
  2. A vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és tovább pirítjuk még 2 percig.
  3. A hagymákhoz egy tálban keverjük hozzá a darált húst, majd a fűszereket, végül a tejet, és az utolsó tojást. Alaposan dolgozzuk össze a keveréket.
  4. Rakjuk a húskeverék egyik felét egy belül kivajazott sütőformába egy rétegben, majd sorban belerakjuk a megpucolt tojásokat is. Ezután tegyük bele a húskeverék maradékát, és szépen egyengessük el a tetejét.
  5. Takarás nélkül süssük 180 fokon 1 óra 30 percig. A kész fasírtot felvágás előtt pihentessü
    Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

    Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

    Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
    Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

    Lime-os, mascarpone krémes zöldbabfőzelék, stefánia szelettel

    Hozzávalók:

    A főzelékhez:

    • 3 db salotta hagyma
    • 40 dkg zöldbab
    • 20 dkg mascarpone
    • 4 dl alaplé
    • 1 lime reszelt héja
    • ½ dl fehérborecet
    • 1 ek barnacukor
    • 3 dkg vaj
    • só, bors

    A fasírthoz:

    • 1,5 ek olívaolaj
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 90 dkg dkg sertéscomb darálva
    • 1 tk friss kakukkfű
    • 3 ek worcestershire szósz
    • 1,5 ek dijoni mustár
    • 25 g szemlemorzsa
    • 60 ml sovány tej
    • 1 db tojás
    • 2 db főtt tojás
    • só, bors

    Elkészítés:

    Főzelék:

    1. A vajon megpirítjuk az apró kockákra vágott salotta hagymát.
    2. A megtisztított zöldbabot a serpenyőbe tesszük, kevés alaplével felöntjük, majd fedő alatt puhára pároljuk.
    3. Botmixerrel pürésítjük a serpenyőben, majd sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a cukrot, majd a fehérborecetet, és visszatesszük, hogy összeforraljuk az ízeket.
    4. A mascarpone krémbe reszeljük a lime héját, majd belekeverjük a zöldbabpürébe. Ha igazán selymes állagot szeretnénk elérni, akkor érdemes még egyszer turmixolni.

    Fasírt:

    1. Egy kivételével főzzük meg a tojásokat forró vízben.
    2. A vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és tovább pirítjuk még 2 percig.
    3. A hagymákhoz egy tálban keverjük hozzá a darált húst, majd a fűszereket, végül a tejet, és az utolsó tojást. Alaposan dolgozzuk össze a keveréket.
    4. Rakjuk a húskeverék egyik felét egy belül kivajazott sütőformába egy rétegben, majd sorban belerakjuk a megpucolt tojásokat is. Ezután tegyük bele a húskeverék maradékát, és szépen egyengessük el a tetejét.
    5. Takarás nélkül süssük 180 fokon 1 óra 30 percig. A kész fasírtot felvágás előtt pihentessük legalább egy fél órát.
    Fotók: Marton Adrienn

    Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Christmas
A Magyar Posta előrejelzése szerint a karácsonyt megelőző hetekben várható a legnagyobb csomagforgalom, a csúcs pedig ezen a héten esedékes.
Utazás
Az élmezőnyben olyan széles körben népszerű turisztikai célpontokat találunk, mint Róma, Firenze, Las Vegas, Párizs vagy Milánó. De vajon milyen helyezést ért el a magyar főváros?
Lifestyle
Az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda, vagyis az FBI azokkal az átverésekkel kapcsolatosan adott ki figyelmeztetést, melyek során a bűnözők azt állítják, hogy elrabolták a célszemély egyik közeli...
Sztárok
A brit királyi család hivatalos eseményei mindig is az évszázados szokások és a szigorú protokoll szimbólumai voltak, ám a legutóbbi állami banketteken sokaknak szemet szúrt, hogy Katalin és Kamilla...
Utazás
Sajnos az előttünk álló napokban is marad a borult, párás, sokszor ködös idő, az viszont egészen meglepő, hogy milyen hőmérsékleti csúcsokra számíthatunk majd. Heti időjárás-előrejelzésünk következik...
Sztárok
A híresség mindig készen áll a megújulásra, stíluscseréivel pedig rendre magára vonja a figyelmet. Így történt ez a Sztárban Sztár All Stars című műsor döntőjében is, ahol teljesen új hajszínnel...