Lime-os, mascarpone krémes zöldbabfőzelék, stefánia szelettel

Ki ne emlékezne gyermekkorából a híres tejfölös zöldbabfőzelékre? Én mindig is szerettem, de most egy kis csavarral és egy ízletes stefánia szelettel még különlegesebbé tettem. Próbáljátok ki ti is!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Lime-os, mascarpone krémes zöldbabfőzelék, stefánia szelettel

Hozzávalók:

A főzelékhez:

  • 3 db salotta hagyma
  • 40 dkg zöldbab
  • 20 dkg mascarpone
  • 4 dl alaplé
  • 1 lime reszelt héja
  • ½ dl fehérborecet
  • 1 ek barnacukor
  • 3 dkg vaj
  • só, bors

A fasírthoz:

  • 1,5 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 90 dkg dkg sertéscomb darálva
  • 1 tk friss kakukkfű
  • 3 ek worcestershire szósz
  • 1,5 ek dijoni mustár
  • 25 g szemlemorzsa
  • 60 ml sovány tej
  • 1 db tojás
  • 2 db főtt tojás
  • só, bors

Elkészítés:

Főzelék:

  1. A vajon megpirítjuk az apró kockákra vágott salotta hagymát.
  2. A megtisztított zöldbabot a serpenyőbe tesszük, kevés alaplével felöntjük, majd fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Botmixerrel pürésítjük a serpenyőben, majd sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a cukrot, majd a fehérborecetet, és visszatesszük, hogy összeforraljuk az ízeket.
  4. A mascarpone krémbe reszeljük a lime héját, majd belekeverjük a zöldbabpürébe. Ha igazán selymes állagot szeretnénk elérni, akkor érdemes még egyszer turmixolni.

Fasírt:

  1. Egy kivételével főzzük meg a tojásokat forró vízben.
  2. A vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és tovább pirítjuk még 2 percig.
  3. A hagymákhoz egy tálban keverjük hozzá a darált húst, majd a fűszereket, végül a tejet, és az utolsó tojást. Alaposan dolgozzuk össze a keveréket.
  4. Rakjuk a húskeverék egyik felét egy belül kivajazott sütőformába egy rétegben, majd sorban belerakjuk a megpucolt tojásokat is. Ezután tegyük bele a húskeverék maradékát, és szépen egyengessük el a tetejét.
  5. Takarás nélkül süssük 180 fokon 1 óra 30 percig. A kész fasírtot felvágás előtt pihentessük legalább egy fél órát.
Fotók: Marton Adrienn

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!