Egészséges brownie liszt és cukor nélkül - olyan, mint az eredeti!

A hagyományos brownie-val ellentétben, ez a változat sem finomított cukrot, sem pedig lisztet nem tartalmaz, ugyanakkor tökéletes mása az eredetinek, csak egészségesebb! Ha egy kis édességre vágytok, ez legyen az egyik, amit elkészítetek!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Egészséges brownie

Hozzávalók:

  • 270 g méz
  • 5 darab tojás
  • 60 g mandulaliszt
  • 25 g kakaópor
  • 1 darab vanília rúd kikapart belseje
  • 1 csipet só
  • 2 marék mandulabél
  • 90 g magas kakaó tartalmú étcsokoládé
  • 50 ml szőlőmagolaj vagy kókuszzsír
  • +70 ml kókuszzsír
  • 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 160 Celsius-fokra. Olajjal kikenjük egy 33×20 cm-es tepsi oldalait és az aljára sütőpapírt helyezünk, aminek mindkét oldalát megolajozzuk. Egy edény gőzölgő víz felett, egy üvegtálban megolvasztjuk az étcsokoládét és hozzákeverjük a szőlőmagolajat és a kókuszzsírt. Figyeljünk arra, hogy ne forraljuk fel, csak olvasszuk meg.

2. Egy tálban a tojásokat és a mézet összekeverjük robotgéppel. Hozzáöntjük a mandulalisztet, kakaóport, vanília rúd kikapart belsejét, sütőport és egy csipet sót.

3. Az olvadt csokoládét a lisztes keverékhez adjuk és összekeverjük robotgéppel, addig, amíg nagyon krémes lesz a tészta.

4. A tésztát összekeverjük a durvára vágott mandulabéllel.

5. Beleöntjük az így kapott nyers tésztát az előkészített tepsibe, majd 160 Celsius-fokon 40 percig sütjük. Lehetőség szerint minimum 30 percet pihentetjük, mielőtt felszolgáljuk.

Fotók: Marton Adrienn

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!